06.10.2016

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

05-10 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası programı yapıldı.

İl Kültür Merkezi Konferans salonunda Kur'an Kerim Kratı ile başlayan programın açıllış konuşmasını Hac ve Umre Şube Müdürü Kadir DEMİR yaptı.Yapılan açılış konuşmasının ardından, din görevlilerine seslenen Bitlis Valisi Ahmet Çınar, toplumu yönlendiren ve toplumda değişimleri yapabilecek olanların imamlar olduğunu belirterek, imamlara büyük sorumlulukların düştüğünü söyledi.Sayın Valimiz Konuşmasında "“Din görevlileri deyince İmamlar aklımıza geliyor. İmam, aynı zamanda toplumun öncüsü demektir. Bu hakikaten çok önemli bir vasıf, çok büyük bir görev, büyük bir şeref aynı zamanda çok büyük bir sorumluluktur. Hepimiz bunun farkında olmamız gerekir.Bir imamın hepimizin nazarında büyük bir saygınlığı vardır. Bunu bilerek, bunu görerek davranmak, kendimizi ona göre geliştirmek gerekiyor. Mahallede, köyde ve şehirde imamlar, bir toplumu çok rahat bir şekilde etkileyebilir, dönüştürebilir ve geliştirebilir.” dedi.

İl Müftü Vekilimiz Ramazan ÇİFTÇİ ise "Cami-Din-Görevli-Kitap" konulu konferans verdi.

Etkinlik ilahi grubu ve ilahi sonumu ile sona erdi.