17.11.2016

İCAZET TÖRENİ DÜZENLENDİ

İcazet programına Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezzak ATEŞ,Teknik Hizmetleri Daire Başkanı Murat ALKAN,  Bitlis Valisi Ahmet ÇINAR, Mutki Kaymakamı Mehmet KILIÇ, Müftü Vekilimiz Cemil MERİÇ, Van İl Müftüsü Nimetullah ARVAS, Muş, Hakkari, Siirt İl Müftüleri, ilçe Müftüleri , bölgenin kanaat önderleri,, alimler, müderrisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet töreninin açılış konuşmasını yapan Oxin medrese müderrisi şeyh Fethullah Ayte, hem yeni yapılan medreselerinin açılışını, hem de ilimlerini tamamlayan 75 talebeye icazet vermenin mutluluklarını yaşadıklarını belirterek, bu mutlu günlerinde programlarına iştirak edenlere teşekkür etti.

İcazet programına katılması beklenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yurt dışında olması nedeniyle programa katılamadığını aktaran Diyanet İşleri Danışmanı Abdurrezak Ateş, yaşama umutlarını kıracak kadar zorlu bir süreçten geçilmesine rağmen bölgede çokça yaşanan icazet törenlerinin ve icazeti verilecek 75 talebenin yetiştiğini görünce, umutlarının yeniden yeşerdiğini ifade etti.
Bitlis Valisi Ahmet Çınar yaptığı konuşmada, icazet alacak alimlere ve onları yetiştirenlere başarılar diledi.