19.04.2017

Adilcevaz İlçemizde Kutlu Doğum Etkinliği Yapıldı

Adilcevaz İlçemizde Kutlu Doğum Etkinliği Yapıldı.

Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi Konferans salonunda sunuculuğunu Yahya Yüzer'in yaptığı program, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Şerefiye Camii imamı Bedrettin Akkoyun tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ve İlçe Müftü vekili Orhan İmamoğlu tarafından yapılan konuşmalarının ardından, programa konuşmacı olarak katılan Bitlis İl Müftü Yardımcısı Ramazan Çiftçi tarafından 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' konulu konferans verildi.

Bitlis İl Müftü Yardımcısı Ramazan Çiftçi, toplumda güven kavramının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu yılki temamız 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu' olarak belirlendi. İnsanlık küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşıyor. Kimse kimseye güvenemez oldu. Mümin olmak güvenmek ve güvenilmek demektir. Buna göre iman ile güven arasında bir paralellik ilişkisi bulunmaktadır. İmanın olduğu yerde emniyet yani güven vardır. İmanın olduğu yerde emanete sadakat vardır. Güven, insan ilişkilerinin temelidir. Eğer bu temel sarsılırsa toplum hayatında fırtınalar, kasırgalar ve tufanlar kopar. Güvenin olmadığı yerde iman da yoktur, ya da gittikçe zayıflamış ve etkisiz hale gelmiştir. Güven, toplumu bir arada tutan en önemli sermayedir. İnsanlara değer verip, Efendimizi anlamaya çalışalım, yaşamaya çalışalım. Efendimizi, çocuklarımıza, gençlerimize ve çevremize anlatalım" dedi.

Programa Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz Eski Belediye Başkanı Selim Arıkbaş, Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Arif Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.