12.06.2017

Dünya birincilerinden Kur’an ziyafeti.

İl Müftülüğümüz tarafından organize edilen program, /09/06/2017 Cuma günü Bitlis Merkez Beşminare Camii’nde akşam namazından sonra başladı. Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Dünya birincisi olan hafızlar katıldı. Kur’an ziyafetini dinlemek isteyen 7’den 70’e çok sayıda Bitlisli iftardan sonra camiye akın etti. İki katlı camide yer kalmayınca bazı vatandaşlar dışarda dinledi.

Programda, 2014 Dünya Kur’an okuma birincisi Finlandiyalı Muhammed Nadhir Asgar, 2016 dünya Kur’an okuma birincisi Endonezyalı Harmoko ile Van Edremit’ten Türkiye birincisi ve Dünya beşincisi Muhammed Sizcan Bitlislilere Kur’an ziyafeti sundu.

Düzenlenen program hakkında açıklamada bulunan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal GEYLANİ, Bitlis’e geldiği günden bu yana böyle bir etkinlik için sözünün olduğunu hatırlatarak, “Rabbim bu programı Ramazan’ın 14’üncü gecesinde nasip etti. Bugün Bitlisli kardeşlerimize Kur’an ziyafeti yapılacak. Halkımızın gerçekten yoğun bir teveccühü var. Allah, iştirak eden kardeşlerimize güç kuvvet versin.” dedi.

Kızılay Bitlis Şubesi programın ardından Kur’an ziyafetine katılan vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikram etti.