03.08.2017

HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Bitlis’ten Hac farizasını yerine getirmek amacıyla mukaddes topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi yola çıktı. Müftülüğümüzce, İl Müftülüğü bahçesinde Hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi.

Programa, Bitlis Valisi İsmail USTAOĞLU, İl Müftüsü M. Faysal GEYLANİ ve çok sayıda daire amirlerinin yanı sıra hacı adayları ve yakınları katıldı.
Merkez Ulu Camii Müezzini Haşem Yılmaz’ın Kur’an tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal GEYLANİ, mukaddes beldelere gidecek hacı adaylarının dikkatli olmalarını ve bol bol ibadet yapmalarını tavsiye etti.
GEYLANİ konuşmasının devamında, "O mübarek beldelere gideceğiz, dikkatli olalım. Ülkemizden hacca gitmek için başvuran bir milyon 800 bin vatandaşın arasında sizler çıkmışsınız ve oraya gideceksiniz. Hz. Peygamber Efendimiz (sav),  bir hadisinde ‘Üç mescitten başkasına yolculuk yapılmaz.’ buyuruyor. Mescid-i Aksa bugün İsrail Yahudi işgali altındadır. Cenab-ı Hak, o Mescid-i Aksa’da gidip namaz kılmayı, orada toplanmayı, orada zikretmeyi cümle Ümmet-i Muhammed’e ve bizlere de nasip etsin. İkincisi Mescid-i Haram’dır. Üçüncüsü ise İnşallah bugün gideceğiniz Mescid-i Nebevi'dir. Mescid-i Nebevi'de kılınan bir namaz, diğer mescitlerde kılınan bin namazdan daha hayırlıdır. İnşallah Hz. Peygamberin yeşil kubbesinin önünde, ona salat ve selam getirin. Her giriş ve çıkışınızda salat ve selam getirin.  Nitekim Peygamber Efendimiz, ‘Kim benim kabrimi ziyaret eder, bana salat ve selam getirirse, benim ona şefaatim vacip olur.’ buyuruyor.  İnşallah onun şefaatine nail oluruz." dedi.
"Gittiğiniz o kutsal beldelerde yapacağınız duaların, birliğimize, kardeşliğimize faydalı olacağına inanıyorum"
Programda uğurlama konuşması yapan Vali USTAOĞLU, hacı adaylarından ülkenin birliği ve bütünlüğü için dua talebinde bulunarak, "İnşallah orada bu memleketin birliği, dirliği için, memleketimizin geleceği için, dualarınızı eksik etmemenizi arzu ediyoruz.  Geçirmiş olduğumuz sürecin zorlu bir süreç olduğunu  hep birlikte biliyoruz. Ama biz inanıyor ve biliyoruz ki, yer altındaki evliyalarımız, yer üstündeki siz hacı adaylarımızın dualarıyla bu memleket bugün ayakta durabiliyor.  Gittiğiniz o kutsal beldelerde yapacağınız duaların, birliğimize, kardeşliğimize faydalı olacağına inanıyorum. Rabbim İnşallah Kâbe-i Muazzama'yı gördüğünüzde yapacağınız duayı kabul eder."
Hacı adaylarına sabırlı olmalarını tavsiye eden Vali USTAOĞLU, " O kutsal beldelerde birbirimize kenetlenerek, sabrı tavsiye ederek, Kur’an okumayı, duamızı eksik etmeyerek inşallah bu kutsal yolculuğumuzu tamamlayıp, hayırlısıyla tekrar bu güzel yurdumuza Rabbim size dönmeyi nasip eder." diye konuştu.
İlahilerin seslendirilmesiyle devam eden program, yapılan dua ve hacı adaylarının aileleriyle vedalaşmasının ardından tekbir, salavatlar ve ezan eşliğinde Muş Havaalanına uğurlanması ile sona erdi. Vedalaşma esnasında hem hacı adayları ve hem de onları uğurlayan yakınlarının, gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü.