17.10.2017

İL MÜFTÜMÜZ TATVAN'DA BARIŞ PROGRAMINA KATILDI

İki yıl önce Bitlis’in Tatvan ilçesinde Bozkurt ve Gökçe aileleri arasında çıkan kan davası, Bitlis Valimiz ve İl Müftümüzün katılımıyla gerçekleşen programın ardından barışla sonuçlandı.

Tatvan ilçemizde, Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreteri Zahid KULDAŞ ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY’un gayretleri sonucu gerçekleşen Barış Programına Bitlis Valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU, İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ,  Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Necip Fazıl YARDIM, İl Emniyet Müdürü Yaman AĞIRLAR, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali ÖZKAN, Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, bölgenin kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali İsmail USTAOĞLU, yapılan barış programının iki aile arasında huzura vesile olmasını ve barışın kalıcı olması temennisinde bulunarak, ‘’Burada  her iki aile arasında kalıcı bir barış sağlandı. Bu bizleri gerçekten çok mutlu etti. İnşallah bu barış, tüm husumetlerin ortadan kalkmasına vesile olur. Vatandaşlarımızın kardeşçe ve dostça bir arada olmasını istiyoruz. Biz idareciler bunu sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Terör örgütleri birliğimizi bölmeye çalışıyor. İnsanlarımız arasında ayrımcılığı sokmaya çalışıyor. Ve toprak bütünlüğümüze kastetmeye yelteniyor. Biz buna asla izin vermeyeceğiz ve halkın huzuru için terörle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüreceğiz. Bölgenin terörle değil huzurla anılmasını istiyoruz. Bunun için bu barışın gerçekleşmesine vesile olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Program, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ’nin yaptığı duanın ardından, her iki aile fertlerinin Kur’an-ı Kerimin altından geçerek kucaklaşmaları ve barış için yemin etmelerinden sonra verilen ikram ile sona erdi.