22.01.2018

İşletme Camisi, İbadete Açıldı.

Açılışa Bitlis Valisi İsmail USTAOĞLU, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali ÖZKAN, Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY, Tatvan İlçe Müftü Vekil Mehmet EKİNCİ, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Camiyi gezen Vali Ustaoğlu, Başkan Aksoy'dan bilgi aldıktan sonra, cami açılışı İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ’ nin yaptığı duayla gerçekleşti.

Cuma namazının ardından bir açıklama yapan Vali USTAOĞLU, yeni caminin hayırlı olmasını diledi.

Vali USTAOĞLU, ilçeye kazandırılan güzel ve modern cami için Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’a teşekkürlerini iletti.

Belediye Başkanı AKSOY ise "Belediyemizin projelerinden olan cami inşaatının temelini 2017'nin mayısında atmıştık. İşletme Mahallesi'nde bulunan sahil parklarımıza yakın ve 350 metrekare bir alanda temelini attığımız caminin yapımı tamamlandı. Bugün de açılışını gerçekleştirdik ve çevre düzenlemesi de tamamlanmak üzere. Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ ise; Açılışı yapılan İşletme camisinde, cami yapmanın, sadaka-i cariyede bulunmanın önemini hatırlattığı vaazının ardından yapmış olduğu açıklamada ’’ Bu bölgede cami bir ihtiyaçtı. Tatvan sahil bandında özellikle yaz aylarında, müftülüğümüze ibadet yeri temini için yoğun başvurular oluyordu. İnşaallah caminin ibadete açılmasıyla bu sıkıntımızda giderilmiş oldu. Rabbim bu caminin inşasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere yardımlarını esirgemeyen tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim İnşaallah hayırlarını kabul eder’’ dedi.

Tatvan İlçe Müftü Vekili Mehmet EKİNCİ’nin, açılışa katılan tüm konuklara teşekkür etmesi ile program sona erdi.