29.01.2018

Tatvan'da Barış Programı

Tatvan ilçemizde araların da husumet bulunan iki aile, düzenlenen program ile barıştırıldı.

Karaca ve Dinç aileleri arasındaki husumetin sonlandırılması için yapılan barış törenine, Bitlis Valisi Sayın İsmail USTAOĞLU, İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ, Tatvan ilçe Kaymakamı Mehmet Ali ÖZKAN, Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreteri Zahid KULDAŞ, Tatvan Belediye başkanı Fettah AKSOY, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bölge kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

M. Zahid KULDAŞ'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Vali USTAOĞLU;’’ Kavga kolay iştir. Önemli olan barışı ve huzuru tesis etmektir. Maalesef bölgemizin böyle bir gerçeği var. Göreve başladığım günden beri 2. barıştırma törenine katılıyorum. Gönül isterdi ki böyle husumetler olmasın. Birliğe kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemden geçiyoruz. Yedi düvele karşı tabiri caizse kurtuluş savaşı veriyoruz. Bu vesile ile Allah ordumuzu muzaffer kılsın.  Kavga en kolay iş. Önemli olan barışı huzuru tesis etmek. Herkesin elini taşın altına koyarak birliğe kardeşliğe huzura katkı sağlaması lazım. Aracılık yapanlara da teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin” dedi.

İl Müftümüz GEYLANİ ise yapmış olduğu konuşmada; ‘’ Bu barış ortamı bizim için güzel örnek oluşturuyor. Peygamberimiz (s.a.v) bir hadisi şeriflerinde, ‘’ Birbirinize buğz etmeyiniz, birbirinize hased etmeyiniz, birbirinize sırt çevirmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz’’ buyuruyor. Bugün böylesi bir kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz zamanda bu güzel örnekliği gösterip, hayrın (barışın) ortaya çıkmasına, şerlerin (küskünlüğün, dargınlığın, kindarlığın) ortadan kalkmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul eylesin. Sevgili peygamberimizin buyurduğu gibi ‘’ Sizin en hayırlınız hayra anahtar, şerre kilit olanınızdır.’’(Hadis-i şerif) buyuruyor. Hepimiz hayra anahtar olmalı, şerler için ise kilit olmalıyız. Bu nedenle her iki aileyi bu teşebbüsleri vasıtasıyla kutluyorum. Rabbim ortalık selameti versin. Dargınların, küslerin olmadığı, kardeşliğin, birlik be beraberliğin tesis edildiği bir ortamda yaşamanızı diliyorum’’ dedi.

Program, İl Müftümüz M. Faysal GEYLANİ'nin yaptığı duanın ardından, Karaca ve Dinç aile fertlerinin Kur’an-ı Kerimin altından geçerek birbirlerine sarılmaları ve kucaklaşmaları ile sona erdi.