12.03.2018

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KONFERANSLARI

İl Müftülüğümüz ve Bitlis KYK Kız Öğrenci Yurdu birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Beş Minare KYK Erkek Öğrenci Yurdunda bir konferans düzenledi.

‘’Adalet Ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın’’ adlı konferansa, Bitlis Valimizin eşleri Sayın Şenay USTAOĞLU Hanımefendi, Vali Yardımcılarımızın ve kurum amirlerinin eşleri, İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Fadime ELMAS ve ADRB üyeleri ile KYK Kız Öğrenci Yurtlarında kalan çok sayıda kız öğrenci iştirak etti.

PEYGAMBERİMİZ KADINLARA KARŞI ÇOK ZARİFTİ

KYK Kız öğrenci yurtları manevi rehberi Aysel GÖZETEN’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta  konuşan ADRB Koordinatörü Fadime ELMAS; ‘’Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz, kadınlara karşı çok zarifti. O, hiçbir zaman kadınlara el kaldırmadı. Aksine onları incitmekten sakınırdı’’ dedi.

Konuşmasının devamında ELMAS; Kız çocuğu sahibi olmanın utanılacak bir hadise olarak algılandığı bir zamanda, Sevgili Peygamberimiz, kız çocuğu sahibi olanların cennete gireceğini müjdeliyordu. O, aile hayatıyla  bizlere en güzel örnekliği sunmuştur. O’nun hayatında, kadınlara olan saygısını,  sevgisini ve zarafetini ortaya koyan çokça örnekler vardır. Develerin üzerinde kadınlar olduğu halde kafile yolculuğuna devam ederken, Enceşe adlı sahabinin yanık sesi ile söyledikleri develerin hızının artmasına neden olunca, Sevgili Peygamberimiz ‘’Ey Ençeşe; dikkat et, kristaller kırılmasın’’ diyerek onu zarif bir şekilde uyarmıştır’’ dedi.

Kur’an-ı Kerimde kadınları konu alan sure isimlerinin olduğundan bahseden ELMAS, bizlerde birer sahabi annelerimiz gibi saliha anneler olabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız dedi.

Konferans, Müftülük İlahi ekibinin birbirinden güzel ilahi sunumları ve katılımcılara verilen hediye takdimleri ile sona erdi.

Müftülüğümüz Merkez Kız Kur’an Kursunun beş, Kardeş Kur’an Kursları ile birlikte hazırladığı Konferans ise, Müftülük Toplantı Salonunda yapıldı. Çok sayıda kadın cemaatin hazır bulunduğu konferansta sunulan, Peygamberimiz (s.a.v)’in aile hayatından örnekler, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Müftülüğümüzün bir diğer konferansı da Merkez Şeyh Hasan Kur’an Kursunda beş, Kardeş Kur’an Kurslarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Programlar, başta Afrin de şehit olan Mehmetçiklerimiz olmak üzere, vatan savunmasında şehit olan tüm Mehmetçiklerimiz için yapılan dua ile sona erdi.