16.04.2018

Müftülük Hatıra Ormanı Oluşturduk

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı ve Kadın Aile Gençlik Merkezi (KAGEM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde İlimiz Kent Ormanı bölgesinde 2200 adet fidan dikimi gerçekleştirilerek ’’Müftülük Hatıra Ormanı’’ oluşturuldu.

Ağaç, orman sevgisi ve yeşilin yaşatılması için farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinliğe, Valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU, İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ, Müftü Yardımcımız Ramazan ÇİFTÇİ ve çok sayıda müftülük personeli katıldı.

Fidan dikimine bizzat iştirak eden Bitlis Valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU konuşmasında; Bugün burada Orman İşletme Müdürlüğümüzle, Diyanet Vakfının imzalamış olduğu protokol çerçevesinde ilimizde ağaç dikme seferberliği ve kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Gerek Müftülüğümüz ve gerekse Orman İşletme Müdürlüğümüz personeli ile birlikte bizde burada bu güzel kampanya ya ev sahipliği yapmış olduk. Bitlis’imizi daha yeşil, daha yaşanılır bir hale getirmek ve gelecek kuşaklara bu büyük mirası bırakabilmek için bugün böyle bir kampanyada bir araya geldik ve İnşallah bugün toplam 2200 adet fidan dikimi yapacağız. Diye konuştu.

İl Müftümüz Sayın M. Feysal GEYLANİ ise konuşmasında; Sevgili peygamberimiz bir Hadis-i Şeriflerinde ‘’ Kıyametin kopacağını bilseniz dahi, elinizdeki fidanı dikiniz’’ diyen bir Peygamberin ümmeti olarak ağaçlandırmaya, fidan dikmeye özen göstermemiz gerekiyor. İnşallah bizde bugün Müftülük personeli olarak bu kampanyanın içinde olmak ve farkındalık oluşturmak için buradayız. Kampanya da emeği geçen herkese, başta Sayın Valimiz olmak üzere teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin diyorum. Dedi.

Etkinlik, personelin  Orman İşletme Müdürlüğünce hazırlanan fidanları toprakla buluşturması ile sona erdi.