25.04.2018

57. ALAY VEFA YÜRÜYÜŞÜ

Çanakkale Kara Savaşlarının 103. yıl dönümü nedeniyle Gençlik Hizmeleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte "57.Alay  Vefa Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Vefa Yürüyüşü programı, Merkez Siteler camiinde sabah namazı öncesi vaaz ile başladı ve namazın akabinde Ulu Camii din görevlileri Nimetullah ÖYÜN, Muhammed ECE ve Abdulcebbar DİKMEN'in okuduğu Kur'an-ı Kerim, ilahi, naat ve şiirlerle evam etti .

Namaz sonrası İl Müftü Vekilimiz Ramazan ÇİFTÇİ ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ahmet ELMAS'ın Çanakkale Destanı sunumu yapıldı.

Daha sonra 300 metrelik Türk Bayrağı ile beraber Siteler Camiinden Şehitlik Anıtına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Genci, yaşlısıyla Şehitlik Anıtında toplanan yüzlerce kiyiye, şehitlerimiz için Kur'anı Kerim tilaveti ve dua icra edildi.Çanakkale Savaşını başladığı günün anısına hazırlanan çorba ikramı ile program sona erdi.