20.05.2018

BİTLİS’TE 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN ‘’ÇOCUK ŞENLİĞİ’’

Bitlis İl Müftülüğüne bağlı 4 - 6 Yaş Kur’an Kurslarında eğitimlerini tamamlayan minik öğrenciler için ‘’Çocuk Şenliği’’ düzenlendi. Şehit Mahir AYABAK Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan şenliğe, İl Müftü Yardımcısı Ramazan ÇİFTÇİ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan GENCAN, AFAD Müdürü Ali Fuat BALKAN, Müftülük Şube Müdürleri Ahmet ELMAS, Kadir DEMİR, ilimizin değerli kurum amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda misafir iştirak ettiler.

Çocuk Şenliği, dönem içinde yapılan faaliyetlerin sunulduğu slayt gösterisinin ardından, Zeki Peker Kur’an Kursu Cennetin Minikleri sınıfından Zeynep SULAÇ’ın  aşr-ı şerif okuması, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ahmet ELMAS’ın 4 – 6 Yaş Kur’an Kursları ile ilgili bilgilendirme sunumu ve İl Müftü Yardımcısı Ramazan ÇİFTÇİ’nin selamlama konuşmasıyla başladı.

ÇİFTÇİ, selamlama konuşmasında çocuk yetiştirme ile ilgili; ‘’Çocuklarımıza değer vermeliyiz. Sevgili peygamberimiz, çocuklarınızı iyi ahlakla terbiye ediniz buyuruyor.  Bize, evlatlarımızın nasıl güzel ahlakla yetiştirileceğini öğretiyor. Çocuklarınıza, peygamberi sevdiriniz. O’nun ehli beytini sevdiriniz. Ve Kur’an okutunuz ‘’ buyuruyor. Bizde müftülük olarak bu yıl toplam on bir sınıfta 149 minik yavrumuza Kur’an eğitimi, güzel ahlak ve terbiye eğitimi vermenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Teşrifleriniz için hepinizi tebrik ediyorum. Bu güzel anların yaşanmasına vesile olan başta Şube Müdürümüz olmak üzere, tüm öğretici kardeşlerime minnetlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum dedi.

Minik öğrencilerin sırasıyla gösterilerini sunmaya başlamasıyla program, büyük bir coşkuyla devam etti. Program, Hüsrevpaşa Kur’an Kursu Gülen Yüzler ve Minik Dualar sınıfları, Zeki Peker Kur’an Kursu Parlayan Yıldızlar ve Cenntin Minikleri sınıfları, İhlasiye Kur’an Kursu Peygamberin Gülleri sınıfı, Gazibey Kur’an Kursu Güzide-i Muhammed sınıfı, Berat Kur’an Kursu Peygamber Gülleri sınıfı, Kadiri Kur’an Kursu Gül Nesli sınıfı, Sultan Şeyh Hasan Kur’an Kursu Cennet Çiçekleri sınıfı ve Selvan Ölekli Kur’an Kursu Cennet Kuşları sınıfı minik öğrencilerinin ortaklaşa hazırladıkları birbirinden güzel sunum, piyes, parodi, ront, sema gösterileri ve ilahilerle katılımcıların güzel ve duygulu anlar yaşamalarına vesile oldular.

Katılımcılar, programı ilgi ile izlediklerinden, öğrenci velileri de, çocuklarını Müftülük Kur’an Kurslarına göndermekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Program, eğitimlerini tamamlayan 4 – 6 yaş grubu çocuklara madalya töreni sonrası hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.