20.01.2017

BİTLİS VALİLİGİ

İl Müftülüğü

Sayı : 63253334-900.03-…./01/2017

Konu: Geçici Öğretici Sınav İlanı.

D U Y U R U

Müftülüklerimize bağlı Kur’an Kurslarında 2017 Eğitim Öğretim Yılında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere,  Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonlar Yönergesi, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9,15 ve 18 Maddeleri ile Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde 2016 KPSS (DHBT) Puanı esas alınarak İl Müftülüğünce yapılacak sözlü sınavda başarılı olan adaylar arasında başarı sırasına göre “Geçici Kur’an KursuÖğreticisi” alınacaktır.

A-SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Değişik 48. Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3-İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

4-  Kur’an Kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

5- 2016 KPSS (DHBT)sınavından 60ve yukarı puan almış olmak.2016 yılı KPSS (DHBT)’den 60 ve üzeri puan alan yeterli sayıda müracaatçı olmaması halinde 2016 KPSS (DHBT)’ ye girmiş olmak kaydıyla müracaatlar değerlendirilmek üzere kabul edilecektir.

6-Terör örgütlerine ve Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı tespit edilenler sınavı kazansalar bile görevlendirme yapılmayacağı gibi hiçbir hak iddia edemeyeceklerdir. Ayrıca haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

B-BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR:

a)Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

1-Dilekçe.(Hangi İlçede görev yapacağını beyan etmelidir.)

2-Nüfus cüzdan fotokopisi.

3-En son öğrenim durumunu gösterir mezuniyet belgesi veya diploma,

4-2016 KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

5-Varsa hafızlık belgesi,

b)Başvuru işlemleri:

Başvuru yapmak isteyenler 20/01/2017(08:00) - 03/02/2017 (17:00)Cuma günü mesai bitimine kadar yukarıda istenen belgelerle birlikte İl Müftülüğüne bizzat dilekçe ile müracaat edeceklerdir. Söz konusu belgeler müftülükçe kontrol edildikten sonra iade edilecektir.

c )Sınav İşlemleri:

1-Belgeleri eksik olanlar ile faks veya mail yoluyla yapılan kayıt ve müracaat kabul edilmeyecektir.

2-Belirtilen tarihte mülakata katılmayanlar sınavhakkını kaybetmiş olacaktır.

3-Adaylara sınava gelirken kimlik belgesini yanında bulunduracaklardır.Kimlik belgesini yanında getirmeyenler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

4-Mülakatta başarılı sayılmak için 100 üzerinden 70 puan alınması şart olup söz konusu puan komisyon üyelerinin verdiği puanların ortalaması baz alınarak hesaplanacaktır.

5-Başarılı listesi mülakat ortalama puanına göre yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırayla KPSS(DHBT) puanı yüksek olan, hafız olan, eğitim düzeyi yüksek olan, doğum tarihi önce olan şeklinde sıralanacaktır.

6-Sınav işlemleri esnasında gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

7-Sınav sonuçları www.bitlis.diyanet.gov.tradresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8-Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz Web sayfasında yapılacak olan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

d)Görevlendirme İşlemleri:

1-Görevlendirmeler, mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle ihtiyaca göre başarı sırası esas alınarak yapılacaktır.

2-Görevlendirmeler, sırası gelenlerden görevlendirmeye esas belgeleri (kimlik belgesi sureti, öğrenim belgesi, varsa hafızlık belgesi, sabıka kaydı, kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmadığına dair belge) bilahare istenecektir.

C) SINAV KONULAR

1-Kur’an-ı Kerim

2-Dini Bilgiler(itikat, ibadet, siyer ve ahlak konuları)

3-Hitabet