13.06.2017

İlimizde Hafızlık Bölge Yarışması Yapıldı

Hafızlık Bölge Yarışması Yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde tertip edilen hafızlık yarışmasının bölge sınavı Bitlis ilimizde yapıldı. Siteler Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya 4 ilden yarışmacı katıldı.
2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında düzenlenen Hafızlık Bölge Yarışmasına Muş, Van, Iğdır, Bingöl illerinden din görevlileri katıldı. İlimiz Siteler Camii’nde gerçekleştirilen Hafızlık Bölge Yarışmasının Seçici Kurul Başkanlığını Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal GEYLANİ yaptı. Yarışma öncesi kısa bir açıklama yapan Müftü GEYLANİ, "Din görevlilerinin haftası nedeniyle bu yarışmaya iştirak eden sizleri tebrik ediyorum. Allah hepinize güç versin. Hafızlığın nimetlerinden istifade ettirsin. Bitlis’e geldiğiniz için, bu güzel yarışmaya gösterdiğiniz özel ilgi ve alaka için hepinizi kutluyorum. Rabbim iki cihanda sizleri aziz etsin.’’ dedi.

Din Hizmetleri ve Eğitimi Şb Müdürü Ahmet ELMAS’ın yarışma kuralları ve puanlamalar hakkında bilgi vermesinin ardından program yarışma ile devam etti.

Yarışmaya bölge illerini temsilen Muş İlinden Emrullah SÖYLEMEZ, Van İlinden Taner AKHAN, Iğdır İlinden Rıza SUBAŞI ve Bingöl İlinden Gökmen BAYIR katıldı.

Bitlislilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada yapılan değerlendirme sonucunda Muş’tan katılan Merkez Emin Camii İmam Hatibi Emrullah SÖYLEMEZ birinci, Van ilinden katılan İmam-ı Azam Kur’an Kursu öğreticisi Taner AKHAN ikinci, Iğdır ilinden katılan Rıza SUBAŞI ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışma sonunda İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bitlis Şubesi tarafından hazırlanan hediyeler, dereceye giren görevlilere ve katılımcılara jüri üyeleri tarafından takdim edildi.