21.06.2017

ŞEHİTLER İÇİN HATİM MERASİMİ

Kur’an Kursu öğreticisi Özlem CEYHAN’ın hazırladığı ‘’Hatim Duası’’ programına, Bitlis İl Müftüsü Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ, çok sayıda davetli ve kurs öğrencileri katıldı.

Kur’an Kursu öğrencisinin okuduğu aşr-ı şerif ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Müftü GEYLANİ; 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan kardeşlerimize karşı görevlerimizi yerine getirmek, vatan uğruna canını feda eden, milletimizin birliği, dirliği ve mukaddesatı için hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ruhlarını şad etmek, hatıralarını yad etmek amacıyla okunan hatimler için bu aziz ve mübarek Ramazan ayının müstesna günü olan Kadir Gecesini idrak edeceğimiz bu gün burada toplandık. Rabbim şehitlerimize rahmet etsin.’’ dedi.

Konuşmasının devamında Kadir Gecesine de değinen Müftü GEYLANİ; ‘’Kadir Gecesi mağfiret gecesidir. Bunun için Rabbimizin  Kur’an da adını andığı tek gece olan Kadir Gecesini fırsat bilelim. Geceye has ibadetlerimize yoğunluk kazandıralım. Allah hepimizi bu gecenin sevabından, ikram ve ihsanından mahrum etmesin ‘’ dedi.

Kadın cemaatin yoğun ilgi gösterdiği program, Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı birbirinden güzel ilahi, parodi ve ezgi eşliğinde sunulan gösterilerin ardından Müftü GEYLANİ’nin yapmış olduğu hatim duası ile sona erdi.