11.07.2017

Hacı Adaylarına Seminer Verildi

Bitlis  İl Müftülüğü 2017 yılında Hacca gidecek olan yaklaşık 250 hacı adayına ve hacda görev alacak olan  görevlilere yönelik 10/07/20107 tarihinde Bitlis İl müftülüğü Konferans Salonunda bir toplantı düzenledi. Toplantının açılışı, Hac ve Umre Şube Müdürümüz Kadir Demir'in Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani  Hacı adaylarına, kutsal yolculuğa çıkmadan  önce manen ve zihnen hazırlanmaları gerektiği, kutsal mekanlarda her anı değerlendirmelerinin önemini ifade ederek, haccın bütün Müslümanlar için evrensel bir kardeşlik kongresi olduğunu hatırlatarak, Müslüman kimliğini en güzel şekilde temsil etmemiz gerektiğini tekraren hatırlatmak istiyorum dedi. Bu kutsal mekanda hiç kimsenin incitilmemesi, orada her güzel davranışın bir ibadet olduğunu bilinmesi ve buna göre davranılması çok önemlidir dedi. Bütün hacı adaylarının salimen gidip gelmeleri niyazında bulundu.

İl Müftü Yardımcımız Ramazan ÇİFTÇİ de Hacı adaylarına hac kavramları ve hacda en çok yapılan yanlışlıklar konusunda uyarılarda bulundu. Daha sonra il Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Doktorlar tarafından genel sağlık konularında hacı adaylarına bilgiler verildi. Kutsal yolculuk öncesi hacı adaylarına menenjit aşısı yapıldı.