16.10.2017

BİTLİS VALİSİ AYLIK MUTAD PERSONEL TOPLANTISINA KATILDI

2017 yılı Ekim ayı Mutad Personel Toplantısına Valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, dini hayatın topluma yansıtılması noktasında cami ve Kur’an kurslarının çok önemli görevler üstlendiğini, bu nedenle de bütün personelimize büyük görevler düştüğünü belirtti. Daha geldiği ilk günden itibaren çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Sayın Valimize teşriflerinden dolayı büyük onur duyduğunu ifade etti.

Din görevlilerimizle bir araya gelen Vali USTAOĞLU; Camilerin Allah’ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlar, cennet bahçeleri olduğunu söyledi.

Vali USTAOĞLU  konuşmasının devamında; “Yıllardır BTÖ’nün bu bölge insanına nasıl bir acı ve sıkıntı yaşattığını hepimiz biliyoruz. Çocuklarımızın beyinlerine girerek onları kandırıp okul sıralarında olmaları, eli kalem tutmaları gerekirken hain terör örgütünün onları kandırıp ellerine silah vererek bu milletin askerine, polisine nasıl kurşun sıktırdığını biliyoruz. Değerli arkadaşlar içinde zerre kadar Allah korkusu, peygamber sevgisi olan bir insan barış dini, kardeşlik dini olan bu güzel dinimizin mensubu olan bir insan askere, polise masum vatandaşa silah sıkar mı? Sıkamaz! Onun için diyoruz ki sizlere çok iş düşüyor sizlerin her birinizin görev yaptığınız mahallede yavrularımızın çocuklarımızın yetişmesinde her birinizin Allah rızası için Allah sevgisini Kuran-ı Kerim sevgisini Peygamber sevgisini vermeniz gerekir.”

Vali USTAOĞLU konuşmasına şöyle devam etti; “FETÖ örgütü, bir meczubun bir şarlatanın talimatlarıyla beyinleri kiraya verilmiş, adeta hipnotize edilmiş hainlerle bu milletin evlatlarına nasıl bomba yağdırdıklarını, nasıl kurşun sıktırdıklarını gördük. Bunun için hepimize büyük görevler düşüyor. Bir daha ülkenin bu acıları yaşamaması adına gerçek dini eğitim anlamında Allah sevgisini, Peygamber sevgisini en iyi bir şekilde vermek bizim için çok çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Vali USTAOĞLU, emekliliğe ayrılan iki imam hatibe plaket takdim etti. İl Müftümüz M. Feysal GEYLANİ  ise Vali USTAOĞLU’na Türk Bayrağına sarılı Kuran-ı Kerim hediye etti.