23.11.2017

Vali Ustaoğlu Ve Eşi Fatih Yatılı Kız Kuran Kursumuzu Ziyaret Etti

Bitlis Valimiz İsmail USTAOĞLU, eşi Şenay USTAOĞLU ile birlikte  Merkez Fatih Yatılı Kız Kuran Kursumuzu ziyaret etti.

Sayın Valimizin ziyaretine, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ ve muhtereme eşleri, Şube Müdürleri Ahmet ELMAS,  Kadir DEMİR ve Aile Dini Rehberlik Bürosu il koordinatörü eşlik etti.

İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ  ve Kuran Kursu yöneticisi Elanur GÜVEN’den kurs ve eğitim süreci ile ilgili bilgi alan Vali USTAOĞLU, 30’u yatılı 55’i de gündüzlü olmak üzere 85 öğrencinin Hafızlık ve Kuran-ı Kerim eğitimi aldığı kursu ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali USTAOĞLU; ‘’Ne günlerden, ne günlere geldik. Bugün artık Devletimiz, Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde kurslarımıza her türlü imkanı veriyor. Kuran Kurslarımız çok önemli. Özellikle bu bölgemizde daha da önemli. Küçük yaşta 6 ayda hafız olan çocuk bizim için çok değerlidir. Bu başarılı çocuklarımızın geleceğini ailelerin kaderine bırakmamak lazım. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizi, verimli eğitim alabilecek yerlere göndermemiz ve takibini yapmamız gerekir.’’ dedi.

Devletimizin başarılı öğrenciler için her türlü imkanı sunduğunu hatırlatan USTAOĞLU; ‘’Hafız öğrencilerimizin alacakları eğitim için bizde elimizden geleni yapmaya hazırız. Amacımız vatana, millete, bayrağa, peygambere, Kuran’a sahip çıkacak güzel nesiller yetiştirmektir.” dedi.

Ziyaret, Sayın Valimizin onuruna hazırlanan ikramın sunulması ve İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ’nin duasıyla son buldu.