12.12.2017

Tarihi Ulu Camii İbadete Açıldı

2013 yılında Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonuna başlanan Tarihi Ulu Camii ibadete açıldı. Açılışa Bitlis Valisi İsmail USTAOĞLU, İl Müftüsü Mehmet Feysal GEYLANİ, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sait SANCAR ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ulu Cami’de Cuma Namazı kılan Bitlis Valisi İsmail USTAOĞLU, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vali USTAOĞLU göreve ilk geldiği gün Ulu Camiyi ziyaret ettiğini, burası ile ilgili çalışmalara hız vererek, 15 Kasım’da tamamlanması için emir verdiğini, 15 gün gecikmeyle de olsa restorasyonun tamamlandığını söyledi.

Vali USTAOĞLU açıklamasında: “Bugün gerçekten çok mutlu bir günü burada yaşıyoruz. Geldiğim ilk gün Cuma namazı için Ulu Camiye geldiğimde çok üzülmüştüm. Camiye maalesef pencereden girilir durumdaydı. Ecdadımızın bize emanet bıraktığı, tarihi camimizin girişinde yıllardır yaşanan problem ve başta abdesthane olmak üzere tuvaletlerinin olmaması beni ziyadesiyle üzmüştü. 15 gün gecikmeyle de olsa camimize, ecdadımıza ve bizim inancımıza yakışır bir vaziyette restorasyonu yapılarak bugün itibariyle camimize kapıdan girmek nasip oldu” dedi.

“ HALKIN EN BÜYÜK İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK”

Vali USTAOĞLU konuşmasının devamında: ‘Bitlis’e geldiğimiz andan itibaren yaptığımız tüm görüşmelerde vatandaşların en büyük isteğinin bir an önce restorasyonun tamamlanması ve  caminin ibadete açılması olduğunu gördük. Allah’ın izniyle de İnşallah bugün restorasyon işini tamamlayarak camimizin açılışını gerçekleştirdik. Başta Bölge Müdürü olmak üzere yazın yoğun bir şekilde mesai harcayıp burayı bu duruma getiren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

İl Müftüsü Mehmet Feysal GEYLANİ’de konuşmasında; ‘’Burası yıllardır problem olarak kalmıştı. Sayın Valimizin gayretleri ile 867 yıllık tarihi bir eser olan Ulu Camimizi ibadete açıyoruz. Burası her hangi bir cami değil, içinde nice Allah dostunun, evliyanın, ulemanın vüzeranın ibadet ettiği  camidir. İçerisine adım attığınızda manevi olarak zaten bunu hissediyorsunuz. Onun için Bitlisliler olarak bu ve bunun gibi tarihi eserlerimize sahip çıkalım. Rabbim İnşaallah, minarelerimizden ezanı, camilerimizden cemaati, dillerimizden de Kur’an-ı eksik etmesin. ’’ dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ’nin yapmış olduğu dua ile camii ibadete açıldı.