25.12.2017

Bitlis’te On Adet 4- 6 Yaş Kur’an Kursu Açıldı

Müftülüğümüz, 2016 – 2017 Eğitim Öğretim döneminde sadece bir sınıf ile başlayan 4 – 6 Yaş Kur’an kursu hizmetlerine, 2017 – 2018  döneminde onuncu kursu  açmanın sevincini yaşıyor.

Onuncu 4-6 yaş Kur’an kursu olanİhlasiye 4 – 6 Yaş Kur’an Kursumuzun açılışını,  Bitlis Valisi Sayın İsmail USTAOĞLU, beraberinde eşi Şenay USTAOĞLU, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal GEYLANİ, Müftülük ve Belediye personeli ile birlikte icra ettik.

Kursun açılışında bir konuşma yapan USTAOĞLU; Bitlis Belediyesi, Müftülük ve  Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol gereğince minik yavrularımıza bu kurslarımız gibi sıcak ortamlar hazırlayalım, çocuklarımızın dini ve dünyevi eğitim ihtiyaçlarını hep birlikte giderelim istedik. Bu çerçevede İlimizde faaliyete geçirdiğimiz 10 tane Kur’an Kursunu bugün yerinde ziyaret etmek istedik. Burada 4-6 yaş grubuna hitap eden yavrularımızın milli ve manevi anlamda gelişmelerine katkı sağlayacak bu tür güzel alanlar oluşturarak onların hayata ve eğitime hazırlanmasında katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Açılış programında bir konuşma yapan İl Müftüsü GEYLANİ ise; ‘’Bu kursları açmamızın amacı, çocuklarımızı ve ailelerini Kuran kursu eğitimine özendirmektir. Okula gitmeden önce her çocuğumuzun Kur’an-ı Kerim, Allah, Peygamber, Din, İman, güzel ahlak, temel dini bilgiler öğrenmelerini çeşitli yöntemlerle sağlamaktır. İlahiler, marşlar ve şarkılar eşliğinde yavrularımıza değerler eğitimi sunmaktır. Bu kurslarımızın açılışında emeği geçen başta Sayın Valimize, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayrınızı kabul etsin İnşaallah’’ dedi.

Çeşitli mahallelerde daha önce açılan 4 – 6 yaş Kur’an Kurslarını gezen Vali USTAOĞLU, tek tek öğrencilerle sohbet ederek, dualar okudu. Ziyaretlerden bir hayli memnun kaldığı gözlenen Vali USTAOĞLU, minik öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.