20.01.2018

4-6 yaş Kur’an Kurslarında Karne Heyacanı

Bitlis İl Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Kur’an kurslarımızda yarı yıl tatili heyacanı yaşandı.

Toplam dokuz sınıfta 129 öğrencinin eğitim gördüğü 4 -6 yaş Kur’an kurslarımızda bugün karne heyacanı vardı.

Kurslarımızda eğitim gören minikler ilk defa karne almanın sevincini hep birlikte yaşadılar. Karne törenine katılan İl Müftülük Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ahmet ELMAS; Kurslarımızda eğitim gören yavrularımıza, daha küçücük yaşlarda dini ve ahlaki eğitim vermek bizim için son derece önemli olan bir konuydu. Elhamdülillah bugün çocuklarımızın dillerinden süzülen tekbir ve tehliller, salavat-ı şerifeler geleceğimiz adına bizleri fevkalade ümitlendirmiştir. Küçük yaşta çocuklarımızı dini ve milli şuurla donatmak, vatanını, milletini ve devletini seven bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak tabiî ki bizleri de onurlandırmakta ve gururlandırmaktadır. Toplumun ahlaki ve manevi anlamda düzelmesi çocukların iyi yetişmelerine bağlıdır. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve müftülüğümüze duyduğunuz güven dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin katkılarıyla bu yuvalar daha da yaygınlaşarak eğitim vermeye devam edecektir. Kurslarımızda hizmet veren bütün öğreticilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah attığınız bu tohumlar yeşerecek ve memleketimiz için güzel yarınların oluşmasına neden olacaktır.

Öğrenci velileri de; İl Müftülüğümüzün hizmetlerinden son derece memnun ve müteşekkiriz. Çocuklarımız için açılan bu kurslarda emeği geçen başta İl Müftümüz olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Büyük bir özveri ile çocuklarımızı eğitmeye çalışan hocalarımızdan da Allah razı olsun. Hepsine çok teşekkür ediyoruz dediler.

Karne törenine katılan minik yürekler, birbirinden güzel etkinliklere imza attılar. İlahiler eşliğinde islamın ve imanın şartlarını dillendirdiler.

Tören, karneler ve çeşitli hediyelerin miniklere takdimi ile sona erdi.