11.04.2018

Bitlis’te Şehitlerimiz İçin Kur’an-ı Kerim Ziyafeti

İl Müftülüğümüzce hazırlanan ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘’ Şehitlerimiz İçin Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’’ programı, salonu hınca hınç dolduran davetlilerin büyük takdirini topladı.

Bitlis Valisi Sayın İsmail USTAOĞLU’nun teşrif ettiği programa, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü, İl Milli Eğitim Müdürü, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ; Bugün aramızda Kur’an tilaveti konusunda, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli hocalarımızı ağırlıyoruz. Nitelikli okuyucu tespiti için aramızda olan Sayın hocalarımız ricamızı kırmayarak, bu muhteşem tablonun oluşmasına neden oldular. Rabbim kendilerinden razı olsun. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, davetimize icabet eden sevgili Kur’an dostlarını hürmet ve muhabbetle selamlıyorum ve hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Sayın Fatih OKUMUŞ, Malatya İl Müftü Yardımcısı Emin YILMAZ, Üsküdar Valide-i Cedid Camii İmam Hatibi Kerim ÖZTÜRK beyefendilerin muhteşem sunumları ile gerçekleşen program, adeta katılımcıları mest etti.

Sayın Emin YILMAZ ve Kerim ÖZTÜRK hocalarımızın birlikte seslendirdikleri Çanakkale Şiiri, salonda duygu yüklü anların yaşanmasına sebep oldu.

Sayın Fatih OKUMUŞ hocamızın Kur’an ziyafeti ile devam eden programda İl Müftümüz, Şehitlerimiz için icra edilen Kur’an Ziyafeti programının duasını yaptı.

Program, Sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU Beyefendinin, Kur’an-ı Kerim ziyafetini sunan katılımcılara kaligrafik yazıyla isimlerinin yazılı olduğu tabloları takdim etmesinin ardından sona erdi.