19.04.2018

Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele Semineri verildi

Bitlis İl Müftülüğü tarafından 19 Nisan 2018 Perşembe günü saat 09.30’da İlimiz Merkez Şehit Mahir Ayabak Ortaokulunun konferans salonunda İl ve İlçe personellerine  "Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele" adlı seminer  verildi.

"Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele" adlı seminere Bitlis Valilisi İsmail USTAOĞLU, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman AKKUŞ, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Bahattin AKTAŞ, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, İl Müftü Yardımcısı Ramazan ÇİFTÇİ, İlçe Müftüleri ve yoğun ilgi göesteren il ve ilçe personellerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

İlimiz Merkez Meydan Camii Müezzin-Kayyımı Onur DURMA'nın  okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan Seminerin açılış ve selamlama konuşmasını İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ yaptı.

İl Müftümüz konuşmasında özellikle başkanlık tarafından basılan “FETÖ: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü”, “DEAŞ: Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı” adlı kitapçıklar hakkında bilgi verdi ve konuşmasına devam eden İl Müftümüz M. Feysal GEYLANİ ''Bizim açımızdan yapılacak en önemli iş ülkemizde ve İslam aleminde sahih din anlayışının ortaya konulması ve bilhassa çocukların ve gençlerin bu bilgi ve anlayışla yetiştirmemiz gerekmektedir.'' dedi. Akabinde konuşan Sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU :FETÖ ve DAEŞ terör örgütlerinin ideolojisi ve fikri yapısıyla ilgili bu örgütlerle mücadele etmenin özellikle din görevlilerinin de görevi olduğuna dikkat çekti. Bu örgütlerle etkin bir mücadele için bu örgütlerin ortaya çıkış sebeplerini birlikte tespit edip bu olumsuzlukları birlikte ortadan kaldırmamız gerektiğini dile getirdiler.Ayrıca Sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU ''Bu coğrafya üzerinde yapılmak istenen ameliyata bizim topyekûn mücadele vererek müsaade etmememiz gerekiyor. Sizlerden istirhamımız bu mübarek üç aylar başta olmak üzere her birinizin bu noktada çok daha gayretli olması her birinizin birer nefer gibi mücadele etmesi bizim temel arzumuzdur. Çünkü adeta bir buçuk milyar İslam aleminin tek umudu olan bu ülke. Bu ülkenin başına bir şey geldiği zaman tesbihin taneleri gibi İslam aleminin Müslüman alemin ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyoruz. Onun için bu ülkeye sahip çıkmamız lazım. Bu bayrağa bu devlete sahip çıkmamız lazım. Yavrularımızı bu bilinçle yetiştirmemiz lazım” dedi.

Daha sonra Seminire katılımcı olarak ilimize gelen Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman AKKUŞ, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Bahattin AKTAŞ, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR tarafından Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle nasıl Mücadele edileceği ve FETÖ -DEAŞ terör örgütlerinin islama verdiği zarar hakında seminer verdiler