31.05.2022

Hacı Adaylarına Yönelik Bilgilendirme Semineri Yapıldı.

2022 yılında Bitlis’ten Diyanet İşleri Başkanlığı Bitlis il Müftülüğü uhdesinde hacca gidecek hacı adaylarımıza, il müftülüğü konferans salonunda, Hac Semineri ve Kafile Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani, hacı adaylarına hacca hazırlık kapsamında tavsiyelerde bulundu. “Hac İslam’ın en önemli şiarından ve şartlarından biridir. Biz hacca hazırlanırken, ihrama girerken adeta mahşer provasını yapıyoruz. İki parça ihram örtüsü bizim için kefen mesabesindedir. Bunun bilinci ile haccımızı eda edip kimseye eziyet etmeden bu güzel ibadeti ifa edip, İnşallah sağ ve selamet içinde evlerimize dönelim. Sizlerden özellikle Ümmeti Muhammedin selameti için dua etmenizi istiyorum.” dedi.

İl Müftü Yardımcımız Abdullah Temizkan “Haccın edası sırasında en çok yanıldığımız husus Rabbimizin yasakladığı cedelleşme yasağını ihmal etmektir. Bunu başarabilirsek güzel bir hac ibadeti eda etmiş olacağız İnşallah.” Dedi.

Kafile Başkanı ve İl Müftülüğümüzün Baş Vaizi Safetullah Çiçek ise hacda uyulması gereken kurallar ve zorluklar hakkında bilgi verip haccın Allah için yapılması gerektiğini, bundan dolayı her sıkıntıya Allah rızası için sabır göstermemiz gerektiğini ifade etti.

Program, İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Anaç’ ın Hac ibadeti ile ilgili teknik konularda bilgi sunumu verdi.

Toplantı, kafile ve grupların tanıtımı ile sona erdi.