19.01.2017

Halepe Yardım Kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın "Halep’te İnsanlık Ölmesin" adıyla düzenlediği yardım kampanyası kapsamında Bitlis'ten Halep’e 3 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Halep için başlatılan yardım kampanyası kapsamında İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Bitlis Şubemiz aracılığıyla 'Halep'te İnsanlık Ölmesin' sloganı ile 3 TIR yardım malzemesi toplandı.Türkiye Diyanet Vakfı Bitlis Şubesi ve Bitlis İl Müftülüğünün çalışmaları sonucu vatandaşların yardımlarıyla hazırlanan 3 tır dolusu gıda, giyecek ve muhtelif insani ihtiyaç malzemesi Halep’e uğurlandı. Dev yardım için Müftülük bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşma yapan İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ 'İslam dininin bidayetinde muhacir ve ensar vardır. Allah’ım bu insanlara ensar olmak gibi büyük bir nimet nasip etti. Bu mültecilere gönlümüzü açtık. Bunlar bizim din kardeşlerimizdir. Bu insanlara acıma duygusu içindeyiz. Şefkat ve merhamet ile tüm Türkiye olarak kapımızı ve gönlümüzü açtık. Buradan 3 TIR dolusu yardım mavlzemesi Cilvegözü sınır kapısına ulaşmak için hareket edecek.Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yardımlarını kabul eylesin Allah, bu desteği verenlerden razı olsun. Milletimizi ve memleketimizi her türlü felaket ve musibetlerden muhafaza etsin." dedi.

Açıklamanın ardından insani yardım malzemesinden oluşan 3 TIR dualarla Halep'e gönderildi.