26.01.2017

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

İlimiz Mutki İlçesin'de daha önce aralarında kırgınlık olan Bağarası köyünde ikamet eden  iki aile  arasında 25.01.2017 Çarşamba günü barış sağlandı.

Mutki İlçemize bağlı Bağarası Köyünde ikamet eden vatandaşlarımız arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan tartışma sonucu kavgayla sonuclanmış olan  husumet barış ile sonladırıldı.

İl Müftüsü M.FEYSAL GEYLANİ ,  Mutki Kaymakamı Mehmet KILIÇ, Mutki İlçe Müftüsü Cemil MERİÇ, Mutkinin ileri gelenlerinden Şeyh Fethullah Ayte ve Şeyh Cemalettin GEYLANİ, Molla Cevdet KARTAL ve  Bitlis ve Mutkinin ileri gelenlerinin de ilgi gösterdiği barış töreni tarafların birbirleriyle kucaklaşıp helalleşmesiyle sağlanmış oldu. Barışın sağlanması sonucunda taraflar yemekte buluştular. Bağarası köyünde konuşma yapan İl Müftüsü M.FAYSAL GEYLANİ İslamiyetin Barış Dini olduğunu dargınlıkların ve küskünlüklerin dinimizce helal olmadığına vurgu yaparak bu güzel olaya vesilen olan, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Barış yemeğinin ardından taraflar birbirlerine sarılarak hellalik isteyerek ayrıldırlar. Daha sonra Mutki İlçesine gelen İl Müftümüz M.Feysal GEYLANİ ve beraberindeki heyet Mutki Kaymakamı Mehmet KILIÇ ı makamında ziyaret etti. Akabinde Mutki İlçe Müftülüğüne geçen İl Müftümüz burada Mutki  İlçe Müftüsü Cemil Meriç ve İlçe Müftülüğü personeli ile bir araya gelerek Mutki İlçe Müftülüğünün hizmet ve projeleri ile ilgili brifing aldı.