17.03.2017

Mart Ayı Mutat Toplantısı Yapıldı.

İL MÜFTÜMÜZ DİN GÖREVLİLERE NASİHATLERDE BULUNDU.

16/03/25017 tarihinde İl Müftülüğü Konferans salonunundae gerçekleştirilen toplantıya İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, İl Müftü Yardımcımız Ramazan ÇİFTÇİ daire personelleri ve din görevlileri katıldı.Menduh Eren Camii İmam-Hatibi Sedat KAYA tarafından okunan Kur'anı Kerim tilavetiyle toplantı başladı

Bitlis'te sürdürülen din hizmetlerinin verimliliğini artırma ve sunulan hizmetlerde toplumda farkındalık yaratma adına din görevlilerince gerçekleştirilen faaliyetler üzerine değerlendirmeler yapan, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, İbadet mekânlarının iyileştirilmesi ve engelliler için erişebilirlik düzeyinin artırılması ve camilerin 7 gün 24 saat açık tutulması gibi konularına değindi.

SURİYE VE DİĞER ÜLKELERDEN ÜLKEMİZE SIĞINAN MÜLTECİ KARDEŞLERİMİZE YARDIM TOPLANDI.

İl Müftümüzün Başkanlığında yapılan toplantıda, Özellikle suriye'de çıkan iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan mülteci kardeşlerimize nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Akabinde görevlendirilen din görevleri tarafından oluşturulan heyet hemen işe koyulup topladığı nakdi yardımı gerekli yere gönderileceği kararlaştırıldı.

İL MÜFTÜ YARDIMCIMIZ RAMAZAN ÇİFTÇİ DİN GÖREVLİLERİNE NASİHATLARDA BULUNDU.

İl Müftü Yardımcımız Ramazan ÇİFTÇİ "Din görevlilerine hitaben Camilerimiz Allah için ibadet edenlerin buluştuğu mekanlardır. Bizler de din görevlileri olarak hem Allah’a ibadet ediyoruz hem de Allah’a ibadet edenlere hizmet ediyoruz. Camilerde görev yaparken sadece camilere hizmet etmiyoruz. Toplumda insanların örnek aldığı bir görevi icra ediyoruz. Bizler bunu yaşantımız ve ahlakımız ile göstermemiz ve topluma örnek olmamız gerekiyor" dedi.

İLİMİZ KANAAT ÖNDERİLERİNDEN ESMETULLAH KIZILŞAH HOCAMIZ EMEKLİYE AYRILDI.

İlimiz Aynelbarit Camii İmam-Hatibi ve İlimiz Kanaat Önderlerinden Esmetullah KIZILŞAH Mart ayı itibari ile emekliye ayrıldı.İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ Din gönüllünün emeklisi olmaz onlar ancak ruhlarını Allah'ın huzurunda ve seccadede teslim etmesiyle emekli olurlar" dedi. İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ yaptığı konuşma ile hizmetlerinden dolayı kendise teşekkür ederek plaket takdim etti.

Daha sonra duygusal bir konuşma  yapan Esmetullah KIZILŞAH,   amacının Dine ve Diyanete hizmet olduğunu bildirerek yaşının 65 olması nedeniyle sadece resmiyetin sona erdiğini ancak sağlığı el verdiği müddetçe hizmete devam edeceğini belirterek tolantıya katılan herkese hakkını helal ettiğini ve herkesin kendisine hakkını helal etmesini istedi.

Son olarak Ziraat Bankası Bitlis Şubesinden Bireysel Emeklilik Sistemi için gelen Şube Sorumlusu Zafer POLAT tarafından sorulu cevaplı şekilde bilgilendirme yapıldı.