20.04.2017

Kutlu Doğum Heyecanı, Açılış Programıyla Başladı

Kutlu Doğum coşkusu salona sığmadı.

İl Müftülüğümüz tarafından Bitlis Eren Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Mümin, güvenen ve güvenilendir" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Bitlis Valimiz Ahmet Çınar, İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani, , şehrin kanaat önderlerinden Şeyh Fetullah Ayte,Şeyh Cemalettin Geylani, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Gezer, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sabir Rüstemli, Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, İlçe Müftüleri ve kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Konferans Salonu’nda düzenlen etkinlik, Sedat Kaya Hocamızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

İmamlar tarafından seslendirilen ilahilerle devam eden programın açılış konuşmasını yapan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, İslamiyet denildiği zaman insanın aklına güven, barış ve huzur geldiğini, İslam'ın güzelliğinin anlaşılabilmesi için, cahiliyet devrinin bilinmesi gerektiğini vurgulayanİl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani, "Andolsun ki, Allah'ın elçisinde sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmaya inanan ve Allah'ı çok anan kimseler için en güzel bir örnek vardır, O dünyaya gelmeden önce insanlar yollarını şaşırmışlardı. Küfür ve haksızlık gönülleri karartmış, Allah’a giden yolları daraltmıştı. Sosyal hayat bozulmuş, ahlak tamamen yok olmuştu. İnsanlığın huzuru, güveni ve saadeti İslam’dadır. Bugün insanlığa dünya dar geliyorsa, bunun tek sebebi İslam’dan ve Kur’an’dan uzaklaşmamızdır. Onun acısını çekiyoruz." dedi.

Programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise Allah’ın, peygamberi kulların içerisinde seçtiği en şerefli insan olduğunu, rehber olarak gönderilen peygamberin hayatının toplumda uygulanması halinde sorunların çözüleceğinin altını çizdi.

Vali Çınar, şöyle konuştu: "Cenab-ı Allah, Peygamber Efendimizi kulları içerisinden seçti. O, en şerefli noktadadır. Bizlere rehber olarak gönderdi. Eğer onun sözlerini, hayatını, nasıl yaşadığını, nasıl davrandığını öğrenir; kendi hayatımızda ve toplum hayatında uygulayabilirsek, hiçbir mesele, sorun, sıkıntı kalmamış demektir. Peygamber Efendimiz, Allah’ın seçtiği bir kuldu. Onun sözlerini, davranışlarını dinler ve tatbik edersek, toplum huzur bulur. Peygamber Efendimiz çok iyi bir insandı. Çok iyi bir dosttu. Kendisine herkes güvenirdi. Daha peygamber olmadan önce de adını zaten Muhammed’ül Emin diye koymuşlar. O emaneti sağlam tutar, o emanete hıyanet etmezdi. Helal ve harama dikkat ederdi. Kul hakkına dikkat ederdi. Kimseyi kırmazdı. İyi bir komşuydu, bütün komşuları ondan razıydı. İyi bir eşti, eşleri ondan razıydı. İyi bir babaydı, evlatları ondan çok razıydı. İyi bir dedeydi torunları onunla oynardı. O iyi bir tüccardı, terazisi hiç şaşmazdı. O büyük bir öğretmendi, hepimiz insanlık adına her şeyi ondan öğrendik. O, işini çok düzgün ve sağlam yapardı. Çok büyük bir komutandı. Kısa sürede büyük zaferler kazandı. Dünya tarihini etkileyen zaferler kazandı. O, çok büyük bir devlet adamıydı."

Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Prof. Dr. Şakir Gözütok ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ adlı konferans verdi.

Katılımcılara gül dağıtılmasının ardından prgram sona erdi.