20.06.2017

KADİRİ CAMİİ KIZ KUR’AN KURSU AÇILIŞI

Müftülüğümüze bağlı Kadiri Camii Kız Kur’an Kursu, dualar eşliğinde hizmete girdi. Kursun açılış törenine İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, Müftü Yardımcısı Ramazan ÇİFTÇİ, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ahmet ELMAS, müftülük personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış programı, bir grup müftülük personelinin okuduğu, aşr-ı şerif, mevlid, ilahi ve naatlar ile başladı.Müftü GEYLANİ’nin duası ile devam etti.

Kursun açılışında konuşan İl Müftüsü GEYLANİ; 3 katlı kurs binasında, idari bölüm, derslikler, okuma salonu ve sosyal aktivite yerlerinin bulunduğunu ve yaklaşık gündüzlü 60 öğrenciye hizmet verme kapasitesinde olduğunu ifade etti. Kursun yapımında hayırseverlerin desteğinin büyük olduğunu ifade eden GEYLANİ, şunları kaydetti:

"Bu açılışını gerçekleştireceğimiz kursta,  temiz ve nezih bir ortamda yavrularımıza, kızlarımıza dini eğitim verilecek. Kurstan belge alacak öğrenciler, bu devlete, bu millete, bu vatana sadık birer nesil olarak yetişip, geleceğimizin ümidi olacaktır. Genç kızlarımıza bir anne şefkati ile kucak açacak olan  bu eğitim yuvası, toplumun geleceğini imar edecek nesiller yetiştirmek için, ahlâki, mânevi, sosyal eğitim faaliyetleri ile tam bir ilim yuvası olarak hizmet verecektir İnşallah. Bu vesile ile, bu güzel ilim yuvasının Bitlis’imize kazandırılmasında emeği geçen bütün hayırseverlerimizi, müftülük personellerimizi kutluyorum. Sevabı hiç bitmeyecek bir ibadet yaptığınızın bilinmesini istiyorum.’’ Diyerek, salavat ve tekbirler eşliğinde  kurdeleyi keserek kursun açılışını gerçekleştirdi.

Program, konuşmanın ardından davetliler için hazırlanan iftar yemeği ikramı ile sona erdi.