02.08.2017

YAZ KUR’AN KURSLARI BİLGİ YARIŞMASI

Müftülüğümüz, Merkez  Siteler Camii'nde, Yaz Kur'an Kurslarında okuyan çocuklara yönelik Camiler ve Kur’an kursları  arası Dini Bilgiler ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenledi.

Yarışmaya, Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy camilerinde okuyan 10 – 15 yaş arası çocuklar katıldı. Manevi bir atmosferde gerçekleşen yarışmalara ilgi büyük oldu.

Yarışma hakkında açıklamada bulunan Bitlis il Müftüsü M. Feysal GEYLANİ,  bu yarışmanın kaybedeninin olmadığını, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin birinci olduğunu, kural gereği dereceye girenlerin belirlendiğini dile getirerek, "Öğrencilerimiz buraya geldikten sonra artık birinci, ikinci, üçüncüye gerek yok. Herkes buna cesaret göstermiş, herkes birinci olmuş. Ama bu yarışmanın kaide ve kuralı gereği dereceye girenleri tespit etmek üzere burada bir yarışma yapıldı. Bu öğrencilerin hepsini tebrik ediyoruz.  Yaz Kur'an Kurslarımıza ve camilere bu sıcakta gidiyorsunuz. Kur'an dersi, dini bilgiler dersi alıyorsunuz, yaz tatilinizden fedakârlıkta bulunuyorsunuz, onun için çok büyük hayır kazanıyorsunuz." dedi.

"Hayra anahtar, şerre kilit olanlara müjdeler olsun"

"Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." hadisini hatırlatan GEYLANİ, kurs öğretici ve öğrencilerini tebrik ederek, şunları söyledi:

Peygamber Efendimiz bir hadisinde, '’Siz hayra anahtar, şerre kilit olun. Hayra anahtar, şerre kilit olanlara müjdeler olsun. Hayra kilit, şerre anahtar olanlarada yazıklar olsun.' diye buyuruyor. İnşallah biz hep hayırda yarışacağız."

Düzenlenen yarışmalarda, Dini Bilgilerde; Müştakbaba Kur'an Kursu öğrencisi Nisanur BALIK birinci, Kültür Sitesi Kur’an kursundan Sefa Merve UĞURLU ikinci, Merkez Kur'an kursundan Esmanur SPOR üçüncü olurken, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında ise Siteler Camii'nden Abdüssamet DİKMEN 96 puanla birinci, Ağaçdere Köyü Camisinden Hüseyin DEMİRBAŞ 93 puanla ikinci, Merkez Kur'an kurs undan Hatice OĞUZ 87 puanla üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye girenlere hediyeleri, İl Müftüsü M. Feysal GEYLANİ, İl Müftü Yardımcısı Ramazan ÇİFTÇİ, Şube Müdürleri Ahmet ELMAS ve Kadir DEMİR, il vaizi Sefa ÖZDEMİR tarafından takdim edildi.