05.10.2017

BİTLİS’TE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI

İl Müftülüğümüz tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" programı düzenlendi. Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreteri M. Zahid KULDAŞ, İslami İlimler Fakültesi Rektör Yardımcısı Mehmet ALTIN, din görevlileri ve Kur’an kursu hocaları katıldı.

Merkez Ulu Cami İmam Hatibi Nimetullah ÖYÜN’ün Kur’an-Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon ve müftülük ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Ramazan ÇİFTÇİ, yeryüzünde ilk mabedin Kâbe olduğunu ve mescitlerin Kâbe’nin birer şubeleri olduğunu hatırlatarak, mescitlerde yapılan ibadetlerin çok önemli olduğunu belirtti.

Düzenlenen programda konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreteri M. Zahid KULDAŞ, Kur’an-ı Kerimde, medeniyetlerin inşasının mescitlerle olduğu hatırlatmasında bulunarak, medenileşmenin yolunun mabetlerden, Allah’ın evlerinden geçtiğini ifade etti.

KULDAŞ; ‘’Allah Resulü'nün (sav), öğretisi gerçekten insanı medenileştirme üzerine kurgulanmıştır. Müslümanların medeniyetinin camilerden geçtiğini Fransız yazar, ‘İsterseniz Şam’a dönün, ister Kurtuba’ya, ister Kahire’ye ister Medine’ye. Nereye bakarsanız bakın. İslam medeniyeti hep camilerden yükselmiştir. Mabetlerden yükselmiştir. Eğer Müslümanları kendi medeniyetlerinden uzaklaştırmak istiyorsanız, Mabedlerini işlevsiz hale getireceksiniz.’ diyor. Camilerimizin kapıları kapalı değil, ama biz gönlümüzü ve ruhumuzu camilere kapatmışız." dedi.

Program, hediye takdimi ve çeşitli ikramlarla sona erdi