01.11.2017

Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Arasında Kardeşlik Köprüsü

 

Din Görevlileri Birliği Derneği, Kur’an Kursları Dernekler Federasyonu ve Medrese Alimleri Vakfı öncülüğünde Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki alimleri bir araya getiren ‘Kardeşlik Köprüsü’ projesi kapsamında Tatvan ve  Mutki ilçelerinde  program düzenlendi.

 

Programlara Bitlis Valisi İsmail USTAOĞLU, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirlerinden Abdurrezzak ATEŞ, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, Tatvan ve Mutki ilçe Kaymakamları, Doğu Karadeniz Bölgesi alimleri ve bölgemizin kanaat önderleri katıldılar.

 

Programlarda, birlik - beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.
 

Programda konuşan Vali İsmail USTAOĞLU, “Bitlis, bugün 600’ün üzerinde tescilli sivil mimarisiyle yüzyıllara meydan okuyan tarihi camileriyle hala tarihin tüm geriye dönük derinliklerinde iz bırakan eserleriyle hala ayakta duran bir şehir. Bu şehir de sizleri misafir etmekte bizler için önemlidir” dedi.
Bu ülkenin birliğine, kardeşliğine vurulabilecek en büyük darbenin iki oyun üzerinden sahnelendiğine dikkat çeken Vali USTAOĞLU, “Birisi etnik yapı üzerinden bölücü terör örgütü tarafından yapıldı. Bir diğeri de bir yıl önce yaşamış olduğumuz hain 15 Temmuz darbe girişimi. İnsanlarımızın masumane, dini duyguları üzerinden sömürülerek Müslümanlar arasında değil, sadece Müslümanlar dışında diyalog, kardeşlik adı altında sözde Müslümanları öteleyen, tüm muhafazakâr kesimi öteleyen bir anlayışla maalesef bu ülke üzerinde 15 Temmuz darbe girişimi yaptılar. Ama Allah’a şükürler olsun bu millet bir kez daha ezanların, salaların eşliğinde ellerine Türk bayrağı alarak bu milletin geleceğini gasp etmek isteyen o hainlere karşı nasıl bir duruş sergilediğine hep birlikte şahit olduk. Bizim mayamız belli. Bizim mayamız ümmetimizin birliği ve beraberliği. Bizim mayamız bayrağımız. Bizim mayamız birliğimiz ve kardeşliğimiz. Onun için diyoruz ki bizim bir olmamız lazım, iri olmamız lazım, diri olmamız lazım. Yüzyıllardır İslam’a sancaktarlık yapan, işte hep birlikte Türkiye olmamız lazım diyoruz” şeklinde konuştu.

 

İl Müftümüz GEYLANİ ise; ‘’ Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Kardeşlik projesini tesis etmek için gelen değerli alimlerimize hoş geldiniz diyorum. Keşke bu köprüler 25 yıl önce kurulmuş olsaydı memlekette terör diye bir şey kalmayacaktı. Ama inşallah zararın neresinden dönersek kardır. Bu projenin gönül köprüleri kurmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin. Sebep olanların hepsinden Allah razı olsun ‘’ dedi.

 

Programlar, İl Müftümüz GEYLANİ’nin yapmış olduğu, kardeşlik köprüsü projesine katılan ulema ve ümeraya teşekkür mahiyetindeki duanın ardından, misafirlere kardeşlik ve dayanışma yemeğinin verilmesi, karşılıklı ziyaretlerin sıklaştırılması temennisi ve samimi duygular içerisinde gerçekleşen kucaklaşma ile sona erdi.