08.01.2018

Bitlis’te Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş Yapıldı

Bitlis Valiliği ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Şehitlerini 103. Yıldönümünde anma programı düzenlendi. Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki El-Aman Hanı arkasında bulunan kayak merkezinde yapılan anma törenine Bitlis Valisi Sayın İsmail USTAOĞLU, Müftülüğümüzü temsilen İl Müftü Yardımcımız Ramazan ÇİFTÇİ, Şube Müdürlerimiz, kurum amirleri KYK Öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Görevlisi Mehmet Törehan Serdar, Sarıkamış Harekatının tarihçesini anlattı.

Daha sonra programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi İsmail USTAOĞLU, Sarıkamış Harekatının, kadim ve köklü bir geleneğe sahip bu milletin, her türlü zorluğa ve şartlara rağmen yılmadığının en açık göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında Vali USTAOĞLU; Sarıkamış şehitlerinin bu vatan için canlarını nasıl feda ettiklerini biliyoruz. Sarıkamış’ta bir kahramanlık destanı yazan, geri adım atmayı hiçbir şekilde düşünmeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü, istiklali için bedenini siper eden 90 bin Mehmetçiğimizi hepinizin huzurunda saygı ve minnet duygularıyla anıyorum. Düşündükçe hepimizin yüreğini sızlatan bu öykü, inanıyorum ki tarihten önemli dersler çıkarmamız için de son derece anlamlıdır. Ayrıca bugün Cudi, Gabar dağları  başta olmak üzere ülkemizin çeşitli bölgelerinde ilimizin kırsallarında kahraman Mehmetçiğimiz, terörü bu topraklardan temizlemek ve tüm vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için cansiperane mücadelesine devam etmektedir. Sarıkamış’taki ruh, bugün de yaşamakta ve yüreklerde bu iman var oldukça da yaşamaya devam edecektir” diye konuştu.

Program, şiirler okunması,  ardından şehitlerimiz için İl Müftü Yardımcımız Ramazan ÇİFTÇİ tarafından yapılan dua ile sona erdi.