09.01.2018

Bir Husumet Daha Sona Erdi

Mardin’in Kızıltepe İlçesinde Akgüç ve Dündar aileleri arasındaki husumet, İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ’nin de aralarında bulunduğu arabulucuların girişimleri sonucu barışla sonuçlandı.

Barış yemeğine Mardin İl Müftüsü İsmail ÇİÇEK, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal GEYLANİ, yakın İlçe Müftüleri, siyasi partilerin İl Başkanları, bölgenin kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Barış yemeği programı, Nusaybin İlçe Müftüsü İrfan AÇIK’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mardin İl Müftüsü İsmail ÇİÇEK’in barış ile ilgili konuşmasının ardından söz alan her iki ailenin ileri gelenleri, bu barışın sağlanmasında emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti.

İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ  ise yaptığı konuşmada; ‘’ Bölgemizde yaşanan onca sorun varken, bu olayların yaşanmasından derin üzüntü duyuyoruz. Ama ne kadar uğraşsak da bazen bunun gibi hiç istemediğimiz durumlarla da karşılaşabiliyoruz.  Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki, husumetin sona ermesi için onlarca insan çaba sarfetti. Sonuçta da bu güzel buluşma, barışma ve kaynaşma ortaya çıktı. Biz insan olarak şunu anlamalıyız ki, Allah kullarını affeder. Bizde affedilmek isteyen kardeşlerimize kucağımızı açmak zorundayız. Bugün burada bu güzel kaynaşmanın ve barış ortamının ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbimden hayırlarını kabul etmesini diliyorum.’’ Dedi.

Barış yemeği  programı, İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ’nin yapmış olduğu tarafları teskin edici duası ve yemek ikramı ile sona erdi.