26.01.2018

Bitlis’te Şehitler İçin Hatim Programı

Müftülüğümüzce, 21.01.2018 tarihinde İlimiz Hizan İlçesi kırsalında çığ düşmesi sonucu şehit olan askerlerimiz ve vatanını, milletini ve istiklalini savunmak için Afrin, Münbiç, Azez, Çanakkale de,  gerek içeri ve gerekse dışarıda şehit düşmüş bütün şüheda için bugün, Cuma Namazı öncesi Merkez Ulu Camiinde, ''Hatim Duası'' programı yapıldı.

Programa, Bitlis İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ, Bitlis Jandarma Komutanı Albay Erhan DEMİR, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin ARAS, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fetih suresinin okunması ile başlayan program, tekbir, tehlil, tahmid, salavat-ı şerife ve aşr-ı şerif okunması ile devam etti.

Tarihi Ulu Camii nin manevi atmosferi içinde gerçekleşen  programda, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ’ nin, yapmış olduğu  ‘’Hatim Duası’’ duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Namaz sonrası bir açıklama yapan Müftü GEYLANİ; Millet olarak sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Ordumuz Afrin de, vatanın, milletin dirlik ve düzenliği için  ‘’ Zeytin Dalı Harekatı’’ nı gerçekleştiriyor. Rabbim bütün harekata katılan Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Geçen hafta İlimiz Hizan ilçesi kırsalında beş Mehmetçik çığ altında kalarak şehit düştü. Rabbim, başta aileleri olmak üzere millet olarak hepimize sabırlar ihsan eylesin. Vatanımıza, milletimize, din ve devletimize bir daha böylesi acılar göstermesin. Müftülük olarak bütün şehitlerimiz için bugün bu güzel tarihi mekanda İlimiz Kur’an kurslarında okutulan 56 adet hatm-i şerifin duasını yaptık.. Rabbim kabul etsin. Ordumuzu mansur ve ve muzaffer eylesin. Zeytin Dalı Harekatı na katılan Mehmetçiklerimize zafer nasip etsin. Rabbim onların yardımcısı olsun. Dualarımız onlar için dedi.

Namaz sonrası, mevlide katılanlara şeker ikramı ile program sona erdi.