19.03.2018

Çanakkale Savaşları'nın 103. Yılında Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Andık

Bitlis Valiliğimizce Çanakkale şehitlerini anma günü dolayısıyla bir dizi program düzenlendi. İlk tören Şehitlikte yapıldı. İstiklal marşı sonrasında bir subay tarafından konuşma yapıldı. Sonrasında Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ahmet ELMAS tarafından dua yapıldı.

İkinci program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Müftülüğümüzün birlikte gerçekleştirdiği daha önce ilimizde okunan yaklaşık 1400 Hatimin dua programı icra edildi. Ulu camide Sayın Valimizin de iştirakiyle yapılan Mevlid-i Şerif ve dua programına halkımızın ve personelimizin yoğun katılımları dikkat çekti.

Üçünü program ise, Bitlis Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Tatvan Kaymakamlığı işbirliğiyle, Bitlis’in Tatvan ilçesinde "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü" dolayısıyla düzenlenen program kapsamında, gazi ve şehit aileleri Türkiye’nin en büyük feribotunda ağırlandı.

Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü’nün Tatvan İskelesi’nde düzenlenen programda, gaziler ile gazi aileleri ve şehit ailelerine Türkiye’nin en büyük feribotu olan Sultan Alparslan isimli feribotta yemek ikram edildi. Yemekten önce yapılan programda Kur’an-ı Kerim tilavetini Müftülüğümüz Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Kadir DEMİR, duayı ise, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ahmet ELMAS yaptı.

Bitlis ve ilçelerinden 350 gazi ve şehit ailesi ile Muş’un Hasköy ilçesinden 50 gazi ve şehit ailesinin katılımıyla, göl üzerinde yaklaşık 2 saat süren turun ardından feribot tekrar Tatvan İskelesi’ne yanaştı.

Programa Bitlis Valisi İsmail USTAOĞLU ve eşi Şenay USTAOĞLU, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali ÖZKAN, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep YALÇINKAYA, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer ATAY, İl Emniyet Müdürü Yaman AĞIRLAR, İl Jandarma Komutanı Erhan DEMİR, Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, gazi aileleri ve şehit aileleri katıldı.