23.03.2018

Regaib Kandili Mesajı ve Kandil Programları

İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ, Regaib kandili mesajı yayınladı. Mesajında; ‘’Mübarek Regaib Kandilinizi tebrik ediyorum. Bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum. Başta ülkemiz olmak üzere a’lemi islamın birliğine, dirliğine, huzur ve barışına katkı sağlamasını Rabbimden temenni ediyorum dedi’’

Regaib Kandili dolayısıyla İl Müftülüğümüz tarafından Merkez Ulu Camii ve KYK  Kız Öğrenci Yurdunda kandil programı düzenlendi.

KYK Beşminare Kız Öğrenci Yurdunda düzenlenen mevlid programına Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ahmet ELMAS konuşmacı olarak katıldı.

Gençlik ekseninde Regaib Kandilinin değerlendirildiği programda,  öğrencilerin yoğun ilgisi ve dikkatle programı takip etmeleri, istiklal ve istikbalimizin ümidi ve umudu olan gençlerimizin ‘’Asımın Nesli’’ olma yolunda olduklarını gösterdi.

Müftülük Kandil Ana Programı ise Yatsı Namazını müteakip Ulu Camide icra edildi. Programa, İl Müftü Yardımcımız Ramazan ÇİFTÇİ, Şube Müdürlerimiz Kadir DEMİR ve Ahmet ELMAS, Ulu Camii görevlilerimiz Nimetullah ÖYÜN, Muhammed ECE, Meydan Camii Müezzin Kayyımı Onur DURMA katıldılar.

Manevi bir atmosferde idrak ettiğimiz Mevlid Kandili programında Müftü Yardımcımız ÇİFTÇİ; Allahü Teala mekanlardan mukaddes mekanlar, insanlardan mübarek insanlar seçtiği gibi, gecelerden de mübarek geceler tayin etmiştir. Bu geceler insanlık için, müslümanlar için birer fırsattır. Bu geceleri dua ile, tevbe ile,  zikir ve tesbihat ile değerlendirmemiz gerekir. Alemi İslam için dua etmemiz gerekir. Müslüman coğrafyasında akan kanların dinmesi için dua etmemiz gerekir. Bu gün ümmetin içinde bulunduğu tefrika en büyük tehlikelerden biridir. Sen şu ırktansın, ben bu ırktanım, diyerek ümmet birbirinin kanını akıtıyor. Gençler! En büyük tehlike nefistir. Kötülüğe teşvik eden nefistir. Salih amel ile bir araya gelemeyen nefistir. Onun için ilk planda biz kendi nefsimizle mücadele edeceğiz." dedi. ’ dedi.

Kandil programı, mevlid okunmasının ardından dua ve mevlid ikramları ile son buldu.