26.03.2018

İlçe Müftüleri Toplantısı Güroymak İlçemizde Gerçekleştirildi.

İl müftülüğü ile İlçe Müftülükleri arasında koordineyi güçlendirmek, 34. İl Müftüleri istişare toplantısının sonuç bildirgesi hakkında yapılacak iş ve eylemler hakkında değerlendirmelerde bulunmak, hizmetlerde birlikteliği sağlamak ve Müftülüğümüz tarafından uygulanmak üzere ‘’Annemle Evde Kur’an-ı Kerim Okuyorum’’ projesi hakkında İlçe Müftülerini bilgilendirmek amacıyla, İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ başkanlığında Güroymak ilçemizde yapılan istişare toplantısına, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ahmet ELMAS ve altı ilçe Müftümüz/Vekilimiz katıldı.

34.İl Müftüleri İstişare Toplantısında alınan kararların değerlendirmesini yapan İl Müftümüz GEYLANİ; Mevzuat çerçevesinde yaptığımız hizmetlere dikkat etmek durumundayız. Son günlerde bir kesim tarafından Başkanlığımız hakkında olumsuz düşüncelerin yerleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bu bildirge aynı zamanda onlara bir cevap niteliğindedir. Rabbim hepimizi selamete erdirsin dedi.

Konuşmasının devamında GEYLANİ; Annemle Evde Kur’an-ı Kerim Okuyorum projesinin temel amacı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla, anne ve baba arasındaki manevi ve duygusal bağları kuvvetlendirmek ve çocuklarımızda kitap okuma kültürünü yerleştirmektir. Bunun için Kur’an kurslarımızda eğitim ve öğretime devam eden öğrencilerimiz ile yapacağımız bu etkinliğin sıhhatli sonuçlar vermesi için projenin doğru anlaşılması çok önemlidir. Bu konuda  sizlere büyük görevler düşüyor. Rabbim şimdiden yaptığınız ve yapacağınız tüm hizmetlerinizi kabul etsin dedi.

Toplantı, İlçe Müftü Vekilimiz Yahya AKTAŞ’ın  başta İl Müftümüz Sayın GEYLANİ’ye ve toplantıya katılan İlçe Müftülerine teşrifleri için teşekkür konuşması ile sona erdi.