10.05.2018

DİN GÖREVLİLERİNE YÖNELİK FORMASYON ÖĞRETİMİ SEMİNERİ VERİLDİ.

İlimiz merkez ve ilçelerde görev yapan B ve C grubu cami görevlilerine yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Dernekleri Federasyonu (TİDEF) arasındaki protokol gereğince “Din Formasyon Öğretimi” semineri verildi.

Bitlis Kültür Merkezi konferans salonunda icra edilen seminere konuşmacı olarak Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman EĞİN, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN, Tekirdağ Müftülüğünden Vaiz Hüseyin ÖRESİN, Emekli Vaiz Mahmut TOPTAŞ, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, İl Müftü Yardımcımız Ramazan ÇİFTÇİ, şube müdürleri, B ve C grubu cami görevlileri ve kuran kursu öğreticileri katıldı.

Program Meydan Camii Müezzin Kayyımı Onur DURMA'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ " İnşaallah bu iki günde çok değerli ve muhterem hocalarımızın engin tecrübesinden istifade edeceğiz; bütün katılımcı hocalarıma programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Müftülüğümüz ve personellerimiz adına sizleri ağırlamaktan onur duyduğumuzu ifade ediyorum, Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.  iki günlük programın, hayırlar getirmesini ve çalışmalarımıza ivme katmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Program hakkında bilgilendirme konuşması yapan TİDEF sekreteri Şaban KARAKÖSE’nin ardından Prof. Dr.  Mustafa AĞIRMAN "Dine İstikamet Üzere Hizmet Etmek" konulu sunumu yaptı. Daha sonra Hüseyin ÖRESİN "Din Görevlisinin İrşad ve Eğitim Etkinlikleri" konulu sunumu yaptı. İl Müftülüğümüz tarafından programa katılan tüm din görevlilerimize öğle yemeği verildi.

Aradan sonra Emekli Vaiz Mahmut TOPTAŞ  "Etkili Din Görevlisi"  konulu sunumu yaptı.

Son olarak da Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman EĞİN’in "Din Dili ve İletişim" konulu sunumunu yaptıktan sonra anket çalışması yapılarak program sona erdi.

Programın sonunda hatıra fotoğrafları çekildi ve din görevlileri programdan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.