29.04.2018

Cami ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Yarışmalar Düzenlendi.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından Cami ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yarışmalar düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, kurslarımızda okuyan öğrencilerimizin ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmek amacıyla  öğrenciler arasında "Temel Dini Bilgiler Yarışması" İl birinciliği 08/05/2018 tarihinde Merkez Siteler Cami'inde yapıldı.

Müftülüğümüz Uzman Vaizi Safetullah ÇİÇEK, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ahmet ELMAS ve Beşminare Cami İmam-Hatibi Mehmet Sıddık ERKOÇ'tan oluşan sınav komisyonunun yaptığı yarışmada kız öğrenciler kategorisinde Hüsrevpaşa Kur'an Kursu öğrencisi Hasibe AKALIN, erkek öğrenciler kategorisinde Güroymak İlçemiz Haliliye Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Ömer Faruk AYGÜN birinci oldu.Dereceye giren öğrencilere müftülüğümüz tarafından çeşitli  ödüller verildi.

Cami ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Etkili Hutbe Sunum yarışması  08/05/2018 tarihinde Merkez Siteler Camiinde yapıldı.

Etkili Hutbe Sunum Yarışmasında birinci olan Tatvan İlçemiz Merkez Çağlayan Camii İmam-Hatibi  Caner KARAOĞLAN, 27 Mayıs 2018 tarihinde Iğdır ilinde yapılacak olan Etkili Hutbe Sunum Bölge Yarışmasında ilimizi temsil edecektir.

Yarışmaya katılan tüm personel, öğrenci ve öğreticilerimize teşekkür eder, hayırlı hizmetlerde muvaffakiyetler dileriz