10.05.2018

Hacı Adaylarına Yönelik Bilgilendirme Semineri Yapıldı.

Bitlisİl Müftülüğümüz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı hac organizasyonu çerçevesinde hac farizasını ifa etmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için 8.05.2018 -09.05.2018 tarihlerinde iki günlük seminer düzenlendi.

Müftülüğümüz konferans salonunda icra edilen seminere, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, Müftü Yardımcısı Ramazan ÇİFTÇİ, Uzman Vaiz Safetullah ÇİÇEK, Hac ve Umre Şube Müdürü Kadir DEMİR, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ahmet ELMAS ve hacı adaylarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Hacı adaylarının büyük ilgi gösterdiği seminer, Hac ve Umre Şube Müdürü Kadir DEMİR’in Kuranı Kerim tilaveti ile başladı

Seminer “İbadet Bilinciyle Umre İbadeti” ile “Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi Ve Manevi Hazırlık-İhram Yasakları” konusunu Mehmet Feysal GEYLANİ, “Hac Ve Umredeki Sembollerin Anlamı” konusunu Uzman Vaiz Safetullah ÇİÇEK, “Hanımlara Özel Konular” konusunu Beşminare Kuran Kursu Öğreticisi Emine Elif KORKMAN YURCİ, “Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci” İle “Hac Yolcuları İçin Temel Sağlık Bilgileri” konularını, Hac Ve Umre Şube Müdürü Kadir DEMİR, “Ana Hatları İle Hacdaki Görevlerimiz” konusunu Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ahmet ELMAS ve son olarak da “Hazreti Peygamber, Mescidi Nebevi Ve Medine” konusu İl Müftü Yardımcımız Ramazan ÇİFTÇİ tarafından yazılı ve görüntülü materyaller eşliğinde hacı adayları bilgilendirildi.

Hacı adaylarına verilen seminerin ardından tüm hacı adaylarına sağlık ekipleri tarafından aşıları yapıldı.