05.03.2018

Kaçmaz ve Taş Ailelerinin BARIŞ Günü

Tatvan ilçemizde, bir yıl önce bir kişinin ölümüyle Kaçmaz ve Taş aileleri arasında başlayan husumet, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail USTAOĞLU, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali ÖZKAN, İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ,Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY ve bölgedeki kanaat önderlerinin girişimi sonucu barışla sonuçlandı.

Barış törenine, Bitlis Valisi İsmail USTAOĞLU, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof Dr Erdal Necip YARDIM, İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ,Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY, kurum amirleri, STK temsilcileri, husumetli aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali USTAOĞLU; Ülkemiz çok önemli ve kritik bir süreçten geçiyor. Bu olaylar sosyal bir kangren olarak yıllardır sürüp gidiyor. Mensubu olduğumuz din, barış ve kardeşlik dinidir. Kardeşlik ve huzuru temin etmek istiyorsak, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Artık günümüzde bu gibi olayları bir kenara bırakmamız gerekiyor. Bir evladını kaybeden Kaçmaz Ailesi'ne göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizin Kurtuluş Savaşı gibi mücadele verdiği şu günlerde bizim tek vücut olarak kenetlenmemiz gerekiyor.  Bu bölge zaten 40 yıldır terörden çekiyor. Bir de bu tip sosyal problemlerle, acılarla uğraşıyor. Yeni nesillere bırakacağımız çok daha güzel şeylerin olması gerekiyor. Bizim şu an kahramanca mücadele veren askerlerimiz bir bir şehadete yürüyor. Bedrin aslanları gibi her birinin şehadet şerbetine ulaştığı yiğitlerimiz var. Onlar bu ülkenin huzuru ve güvenliği için mücadele veriyor. Bizim de bu tür yerel problemlerin çözümünde elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor." Dedi.

İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ’de yapmış olduğu açıklamada; İslam dini kardeşliği emreder. Huzuru ve barışı emreder. Günümüzde artık bu gibi istenmeyen olayların önüne geçmemiz gerekiyor. Sevgili Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde; "Birbirinize buğz etmeyiniz, birbirinize hased etmeyiniz, birbirinize sırt çevirmeyiniz ve birbirinizle ilginizi kesmeyiniz. Ey Allah'ın kulları, kardeş olunuz.’’ Buyuruyor dedi.

Konuşmaların ve İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ’nin yapmış olduğu duanın ardından, barışan iki aile üyeleri yemin ederek Kur’an-ı Kerimin altından geçti. İki aile üyelerinin ve protokolün bir araya gelerek fotoğraf çektirmeleri ile ‘Barış Töreni’ sona erdi.