05.11.2018

Bitlis’te Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansı

Müftülüğümüz tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ‘’Din Hizmetine Adanmış Ömürler’’ adlı bir konferans düzenlendi. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doc. Dr. Zeki Tan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, İl Müftümüz M.Feysal GEYLANİ, İl Müftü Yardımcımız, Şube Müdürlerimiz, personelimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu Camii Müezzin Kayyımı Muhammed Ece’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. İl Müftümüz M. Feysal Geylani’nin açılış konuşması yaptığı programda Müftü Geylani; ‘’ Camilerimiz omuz omuza saf tuttuğumuz müstesna mekanlardır. Buralarda görev yapan kardeşlerimizde adanmışlık ruhu olmalıdır. Hepinizin ömrünü din hizmetine adayacağınıza olan ümidim tamdır. İşte bu yıl Din hizmetine adanmış ömürlerden örnekler sunmak için Zeki Tan hocamız aramızdadır. Haftanın tüm personelimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ dedi.

Doç Dr. Zeki Tan ise; "Yeryüzünde Allah’a “en sevimli” mekânlar camilerdir.

Bir mabet düşünün ırkları ve dilleri farklı; kimi Arap, kimi Türk, kimi Kürt, kimi Alevi, kimi Sünni, kimi Çerkez kimi Pomak hepsi aynı safta omuz omuza,

Bir mabet düşünün cinsleri farklı kimi erkek, kimi kadın, kimi genç kimi yaşlı, kimi büyük kimi küçük, fakat hepsi yan yana tıpkı bir müdafaa hattı gibi, Bir mabet düşünün fikirler ayrı fakat bu ayrılıkta gayrilik yok hepsi tevhide inanmış,

Bu mabet camiden gayrı yer değildir ve Din görevlisi de bu mabedin temel esasıdır.

Bu nedenle Din Görevlisi, kişiliği ile, vakur duruşu ile, adanmışlığı ile bir sembol gibi durmalıdır. Dinin sevdalısı, din hizmetinin vefalı ve cefalı bir bireyi gibi olmalıdır. Kendini din hizmetine adamış gönüllere selam olsun. Bu uğurda yüreğini ortaya koyanlara selam olsun.’’ dedi.

Program, günün anısına İl Müftümüz M. Feysal Geylani’nin Doc. Dr. Zeki Tan Beyefendiye hediye takdimi ile sona erdi.