15.04.2018

Bitlis'te Mi'raç Kandili Coşkusu

Müftülüğümüzce, Mi’raç Kandili dolayısıyla Merkez Ulu Camii de ‘’Kandil Programı’’ düzenlendi. Her yaştan Bitlislinin iştirak ettiği programda, özellikle gençlerin iştiyaklı katılımları dikkat çekti.

Mü’minler için üç önemli hediyenin verildiği bu mübarek geceyi , manevi olarak en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olan Bitlisliler, gündüz ve gece yapılan programlarda Camilere akın etti.

Kandil programları dolayısıyla camileri dolduran Bitlisliler, icra edilen programlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yatsı namazı sonrası gerçekleştirilen programlarda namaz öncesi vaaz-ı nasihat namaz sonrası ise mevlid okundu.

Müftülüğümüz ADRB bürosu, Kireçtaşı Köyü, KYK Öğrenci yurtları, Lise pansiyonları, Beşminare Camii ve Bitlis Sevgi Evinde Mi’raç Kandili programı icra etti.

Tarihi Ulu Camide icra edilen Müftülüğümüz Ana Kandil programına, İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ, İl Müftü Yardımcımız Sayın Ramazan ÇİFTÇİ, kurum personeli ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Yatsı namazı öncesi İl Müftü Yardımcımız ÇİFTÇİ’nin vaaz-ı nasihatı ile başlayan program, namaz sonrası Kur’an tilaveti, salavat-ı şerifeler, mevlid ve ilahilerle devam etti.

Vaazında ÇİFTÇİ; ‘’ Bu mübarek gecelerde bol Kur’an okuyacağız. Yalnız, Kur’an-ı anlamak ve yaşamak için okuyacağız. Bildiğiniz gibi Mi’racın üç önemli hediyesi olmuştur. Bunlardan birincisi beş vakit namazdır. Onun için sevgili peygamberimiz (s.a.v) ‘’Namaz, mü’minin miracıdır.’’ buyurmuşlardır.

İkincisi Allah’a şirk koşmanın dışındaki günahların affedileceği müjdesidir. Üçüncüsü ise, Bakara suresinin son iki ayeti olan ‘’Amenerrasülü diye bildiğimiz dua ayetleridir dedi.

Program, Ulu Camii görevlileri Ergin ÇİÇEK, Nimetullah ÖYÜN, Muhammed ECE, Meydan Camii Müezzin Kayyımı Onur DURMA ve Müftülük personelimizden Cevat GEYLANİ’nin okuduğu birbirinden güzel Kur’an tilaveti, kaside, mevlit ve ilahi  ile devam etti.

Program, İl Müftümüzün yapmış olduğu Mi’raç Kandili duası ile sona erdi.