10.08.2018

Hacı Adayları Salâvatlarla Uğurlandı.

Bitlis İl Müftülüğü bünyesinde hacca gidecek 172 hacı adayı dua ve tekbirlerle kutsal topraklara uğurlandı.

02.08.2018 tarihinde Muş 2. kafile ile hac yolculuğuna çıkan hacı adaylarını uğurlamak için Bitlis İl Müftülüğü bahçesinde uğurlama programı icra edildi. Programa Bitlis Valisi İsmail USTAOĞLU, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal GEYLANİ, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin ARAS, İlçe Müftüleri ve hacı adaylarının yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez Ulu Camii İmam-hatibi Ergin ÇİÇEK'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşması yapan İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ ''Hac ihram ile birlikte mahşerin bu dünyadaki provasıdır, bu prova ne kadar güzel olursa asıl buluşmada odenli başarılı olur." diyerek nasihatlerde bulundu.

Hacıları uğurlama programında konuşan Bitlis Valimiz  İsmail USTAOĞLU , haccın en önemli aşamasının sabır olduğunu, eğer sabır gösterilirse mebrur bir hac yapılabileceğini ve kutsal topraklarda yapılan dua ve ibadetlerin önemine dikkat çekerek, ülkenin içinde geçtiği sıkıntılı sürecin sona ermesi, huzur ve kardeşliğin yeniden tesis olunması için hacı adaylarından bol bol dua etmelerini istedi.

Konuşmaların ardından hacılar dualarla, selalarla kutsal topraklara uğurlandı.