12.05.2021

İLÇE MÜFTÜMÜZDEN BİTLİS TV'DE CANLI PROGRAM

İLÇE MÜFTÜMÜZDEN BİTLİS TV'DE  CANLI PROGRAM
İlçe müftümüz, Bitlis TV'de  Ramazan ayı boyunca her gün canlı yayınlanan İftar Sohbetleri temesıyla yayınlanan programa konuk oldu.

Bu kapsamda ilçe müftümüz İsa DEMİRKAYNAK, İl Müftülüğü koordinesi ve Din Hizmetleri Uzmanı Hasan ZÜLFİKAR'ın moderatorlüğünde icra edilen ve her gün iftara doğru canlı yayınlanan İftar Sohbetleri adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Bitlis Merkez Ulu Camii İmam-Hatibi Ergin ÇİÇEK'in Kur'an tilavetiyle başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren program, Din Hizmetleri Uzmanı ZÜLFİKAR'ın "İbadetlerde Devamlılık" konusu çerçevesinde yönelttiği sorulara ilçe müftümüzün cevap ve değerlendirmeleriyle devam etti.

Kudüs'te İsrail'e karşı direniş için kıyama duran Filistinli müslümanları selamladıktan sonra barbar İsrail'i nefretle kınayarak konuşmasına başlayan Müftü DEMİRKAYNAK, "ibadetin temeli inançtır. Çünkü ibadet, inancın gereği olarak yapılır ve ortaya konur. İbadetin deruni bir anlam kazanması ve Rabbimizin yanında makbuliyetinin ve mükafatının zirveye çıkması ise ihsanla gerçekleşir. İhsan ibadetteki samimiyet ve rabbin rızasının güzetilmesi demektir. İbadetlerde devamlılık esastır. Ramazandaki kazandığımız güzellikleri yılın geri kalan on bir ayına yaymalıyız" ifadelerine yer verdi.