24.07.2020

İl Müftü Yardımcısı Abdullah TEMİZKAN

Abdullah TEMİZKAN

İl Müftü Yardımcısı

1980 yılında Bingöl'ün Solhan İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini  Bingöl'ün Genç ilçesinde tamamladı. 1999 yılında Bingöl İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 2001 yılında Diyanet işleri Başkanlığı tarafından Bingölün Genç İlçesi Doğanevler Köyüne  İmam-Hatip olarak atandı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2007 yılında mezun oldu.

2009 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen vaizlik-müftülük ihtisas merkezi sınavını kazanarak Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezine kursiyer olarak atandı. 2008 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi bilim dalında başlamış olduğu "Kuranda Sabır (Hz. Nuh Örneği) isimli Yüksek Lisans tezini 2012 yılında tamamladı.

Dini Yüksek İhtisas eğitimini tamamlayıp 2012 yılında Bingöl'ün Karlıova ilçesine Vaiz olarak atandı. 2013 yılında Bingöl İl Vaizliğine atandı ve üç yıl bu görevini sürdürdü. 2016 yılında ise Bingöl Ceza İnfaz Kurumuna Vaiz olarak atandı. 2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  açılan İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak Elazığ'ın Keban İlçesine Müftü olarak atandı. Bitlis İl Müftülüğüne 26.06.2020 tarihinde Bitlis İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

Atatürk  Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslâm Tarihi bilim dalında 2014 yılında başladığı "İbn Şihab ez-Zührinin Tarihçiliği" isimli doktora tezi yazım aşamasında devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilen İl Müftü Yardımcımız Abdullah Temizkan evli üç çocuk babasıdır.