21.12.2022

İlahiyatçı-Yazar Ramazan Kayan'dan "Gençlik ve Gelecek" Konferansı

📌 İl Müftülüğümüz ve Eğitime Destek Platformu aracılığıyla organize edilen “Gençlik ve Gelecek” temalı konferansa katılan İlahiyatçı-Yazar Ramazan Kayan, “Yapacağınız en güzel iş yeniden kardeşliği, vahdeti bu ümmete gösterebilmektir.” dedi.

📌 Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu’nda öğretim üyesi Dr. Sedat Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani, “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun…” ayetiyle başlayarak, bugünün küçüğü yarının büyüğü olan gençlerin kendilerine emanet olduğunu ve bu emanete karşı sorumluluklarının olduğunu tekrar hatırlattı.

📌 Programda konuşan İlahiyatçı-Yazar Ramazan Kayan, Mavi Marmara gemisinde şehit edilen Furkan Doğan’ın gençliğe nasıl örnek olduğuna, gemide siyonist işgal rejimi tarafından yapılan katliamlara dikkat çekti.

📌 Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan’ın örnekliğinde İdeal gençliğe dikkat çeken Kayan, ümitvar olduğunu vurgulayarak, “Şu gençlerin bu salonunu doldurduğunu gördüğüm zaman ümitlerim yeniden yeşeriyor, filizleniyor. Sevgili gençler, inşallah bu kardeşliği yeniden siz dirilteceksiniz. Bizim kuşağın hastalıkları İnşallah sizlere bulaşmayacak. Tefrikaya, fitneye, fesada düşmeden evrensel insan kardeşliğini siz ayağa kaldıracaksınız. Gözlerinizde bu ışığı görüyorum, yüreklerinizde bu kıpırdıyı hissediyorum. Sizin yeryüzüne yapacağınız en büyük iyilik, kardeşliği ayağa kaldırmaktır. Ümmete yapacağınız en güzel iş, en büyük ödül, yeniden kardeşliği, vahdeti bu ümmete gösterebilmektir. Sürekli okullardayım. Gençlerimizin potansiyelini, enerjisini görüyorum. İnşallah bizden hastalıklar onlara bulaşmaz. Beklediğimiz, özlediğimiz, ümmetin genç nesilleri yüz akıyla bu davayı temsil ve tebliğ edecekler.” ifadelerini kullandı.

📌 Bitlis gençlerinin yoğun ilgi gösterdiği program, İl Müftümüz Geylani ve Eğitime Destek Platformu Bölge Koordinatörü Köstekçi tarafından Kayan’a tablo takdiminin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.