18.05.2023

Bitlis İl Müftülüğümüz 2023 Hacı Adaylarımız İçin Hac Eğitimi Semineri düzenledi.

🕋Bitlis İl Müftülüğümüz tarafından 2023 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında ilimizden Hac İbadetini eda etmeye hak kazanan Hacı adaylarımıza yönelik “Tanışma ve Hac Eğitimi” semineri düzenlendi.

📌Beş Minare Camii İmam Hatibi Mehmet Sıddık Erkoç’un kuran tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Bitlis İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani yaptı. Hac ibadetinin faziletlerinden ve öneminden bahseden Geylani, hacı adaylarımıza tavsiyelerde bulunduktan sonra 4 Gruba ayrılan hacı adaylarımızı grup liderleri Din Görevlisi Hocalarımızla tanıştırdı.

📌Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürümüz Mustafa Anaç Hac ibadetinin Bilinci, Hacca Hazırlık, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Semboller, Mescid-i Nebevi ve Medine konularında hacı adaylarımızı bilgilendirerek tecrübelerini aktardı.

📌İl Müftü Yardımcımız Gülnihal Bora ise “Hacda Kadınlara Özgü Konular” başlığında kadın hacı adaylarımız için bilgilendirme konuşması yaptı. Hacda kadın hacılarımıza yardımcı olacak İrşad Ekibi Din Görevlisi Sorumlusu Kadın hocamızı da kadın hacı adaylarımızla tanıştırdı.

📌Hac Semineri Hacı Adaylarımızın sorularının cevaplanmasının ardından Aşı ve Dijital Vize İşlemleri yapılmasıyla sona erdi.