15.02.2024

Umrecilerimizi Bitlis'ten Kutsal Topraklara Uğurladık

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Bitlis’ten kutsal topraklara gidecek umre kafilesi için Bitlis İl Müftülüğümüz konferans salonunda bilgilendirme ve uğurlama program düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama programda İl Müftü Yardımcılarımız Şehmus Bayler ve Gülnihal Bora ile birlikte Şube Müdürlerimiz ve kafile başkanı İmam Hatip Seracettin Hoca umrecilerimizi kutsal toraklarda eda edecekleri ibadetler konusunda bilgilendirdiler.

Kabe maketi etrafında tavafın nasıl yapılacağı, ihrama nasıl girleceği, umre terimleri neyi ifade ediyor, konaklama ve ulaşım vb. konular hakkında yapılan bilgilendirme toplantısı sonrası aileleriyle vedalaşan Umrecilerimiz görevlilerimiz eşliğinde havaalanına götürüldüler.